muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Una empresa estafa 150.000 euros a propietaris de finques de Mallorca

Llogaven immobles per a ús turístic i pagaven amb xecs sense fons

Una empresa germanicosuïssa ha estafat fins al moment 150.000 euros a 11 propietaris de finques de Mallorca, gairebé totes situades als municipis d'Alcúdia i Pollença, en no fer efectiu el pagament de dos dels tres terminis fixats pel lloguer dels esmentats immobles l'any 2002, que a la vegada subllogaren a turistes com a habitatges de vacances, segons varen anunciar ahir els advocats Rafael Barber Llorente i Antònia Vidal, del bufet internacional Rechtsanwalte.

Fa cinc anys, la societat Finca Ferien GMBH, amb domicili social a Friburg, va començar a llogar finques a la zona del nord de Mallorca per a després comercialitzar-les als mercats europeus com habitatges de vacances, malgrat que els esmentats immobles no comptaven amb la preceptiva llicència de la Conselleria de Turisme.

Els lloguers es feien efectius en tres terminis, març, juny i setembre, pagaments que sempre varen ser satisfets fins l'any passat, quan l'empresa va desaparèixer després de fer efectius els dos últims pagaments de l'exercici 2002 mitjançant xecs sense fons i havent subscrit els corresponents contractes per a la temporada del 2003.

Segons manifestà l'advocat que porta el cas, l'últim any l'empresa va canviar de nom en dues ocasions. Primer es va denominar Voyage Sud GMBH, amb domicili social a Friburg, i posteriorment es va traslladar a Suïssa com a Voyage Sud S.A. Sembla que les dues primeres empreses han declarat fallida, mentre que l'última no respon a les peticions dels advocats, que anunciaren accions legals a Alemanya i Suïssa.

Segons va manifestar Barber-Llorente, fins al moment s'han confirmat 13 casos a Mallorca, dels quals el seu bufet en porta fins a 11, però estima que podrien ser més els afectats tant a Mallorca com en altres zones turístiques espanyoles i també a Itàlia.

Les finques afectades eren llogades a la societat alemanya a un preu que podria oscil·lar entre dos i quatre milions de pessetes anuals i eren subllogades als turistes per uns 200 o 250 euros per nit, segons va confirmar l'advocat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris