lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El fracàs acadèmic és el principal problema de la joventut illenca

El Govern presenta el I Congrés Internacional «Convivència juvenil»

El fracàs escolar és el principal problema de la joventut de les Illes Balears, en opinió de la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro. Precisament, la necessitat de trobar una solució multidisciplinar al conflicte juvenil i d'implicar en aquest tema diversos àmbits socials seran els principals eixos del I Congrés Internacional sobre la matèria que els pròxims dies 26, 27 i 28 reunirà a Palma més de 300 experts i professionals.

La consellera va explicar que «és difícil definir quins són els conflictes de la joventut de les Balears perquè estam en una situació complexa. En tot cas, l'adaptació al cicle vital dels joves, que experimenten canvis físics que a vegades acaben en anorèxia o bulímia, i les drogues i el fracàs escolar són els principals conflictes». De tot aquest ventall de problemes, Caro va destacar el fracàs escolar com el conflicte que més distingeix els joves illencs dels de la resta de l'Estat, i ho va atribuir a «l'important abandonament».

Segons la consellera, «el mercat laboral dinàmic, però precari, que no els exigeix una alta qualificació, els convida a abandonar els estudis». La responsable de Benestar Social del Govern també va enumerar la manca d'habitatge i d'alternatives d'esplai que no estiguin relacionades amb les drogues entre altres problemes de la joventut.

Precisament, Caro va explicar que entre els objectius del congrés, que farà especial esment en la tasca preventiva i pedagògica d'aquests conflictes, hi ha el d'intercanviar experiències entre els programes sobre la matèria implantats a Europa i en la resta de l'Estat.

Segons va dir, el congrés «Convivència juvenil: repensar el conflicte» abordarà especialment la manera d'aconseguir que els joves, sobretot els adolescents, aprenguin a «gestionar» els problemes propis de la seva edat d'una manera positiva, per tal d'evitar que aquests puguin derivar en una situació de risc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris