nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Garcías qüestiona que el traspàs de Justícia es valori en 25 milions

Assegura que aquesta competència no es tancarà fins el 2004

El conseller de Presidència, Antoni Garcías, va qualificar de «molt discutible» la xifra de 25 milions d'euros amb la qual el Govern central ha valorat el traspàs de les competències de Justícia a la comunitat balear, una transferència que segurament no es farà efectiva fins el 2004.

Garcías es va referir així a la notícia, avançada ahir per Diari de Balears, respecte de la valoració feta pel Ministeri d'Administracions Públiques i que inclou el traspàs també de 900 funcionaris. Garcías va dir, sobre aquesta proposta econòmica, que només és una xifra inicial i que encara hi falten altres valoracions.

El conseller va esmentar, com a exemple, les despeses que suposen els serveis de traducció que fan falta als jutjats per l'arribada a les Balears de ciutadans no espanyols o, també, de la feina que s'acumula durant l'estiu a causa del turisme.

Així mateix, es va referir a les subvencions que reben els col·legis d'arquitectes o de procuradors. Garcías va indicar que encara és molt prest per realitzar-ne una valoració definitiva, ja que per ara només s'han constituït els grups de treball que han d'analitzar la situació que en aquests moments viu l'àmbit de la Justícia a les Balears.

Després de manifestar que també s'han de valorar encara les noves infraestructures que es necessiten i la posada en marxa de les reformes legals -per exemple la referent a judicis ràpids-, el conseller va admetre que enguany «serà molt difícil» que es transfereixin aquestes competències, de manera que serà necessari esperar fins a principi de l'any 2004, ja que llavors tal vegada s'haurà arribat a una solució. De fet, Madrid s'ha mostrat reticent a valorar les noves inversions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris