algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Obres Públiques crea una regulació per als serveis de taxis interurbans

El client podrà reclamar un rebut amb tots els suplements desglossats

TOMEU GARCIES. Palma.
La Conselleria d'Obres Públiques ha creat una ordre per regular, mitjançant una tarifa autonòmica, els serveis interurbans que realitzen els taxis a les Balears. Fins ara i davant la falta d'una normativa autonòmica, la regulació d'aquests serveis l'havia realitzat el Ministeri de Foment amb un règim tarifari general que aplica a tot l'Estat. En canvi, la fixació de les tarifes dels serveis urbans correspon als ajuntaments.

La Conselleria ha decidit fer ús de les competències exclusives que té la Comunitat balear en matèria de transport de carretera i posar fi que Madrid fixi les tarifes. A partir d'ara, els clients hauran d'abonar 40 cèntims d'euro per quilòmetre fet en cada recorregut i entre 2 i 3'8 euros en concepte de baixada de bandera segons que l'horari sigui diürn o nocturn.

A més s'haurà d'abonar un suplement d'1'10 euros per als recorreguts que tenguin com a destí o origen l'aeroport i els ports dependents de l'Autoritat Portuària. Per primera vegada, els taxistes estaran obligats, si així ho requereix el client, a emetre un rebut on hi figuri no només el preu total abonat sinó també desglossats els diferents suplements que s'hi hagin d'aplicar. La normativa manté la gratuïtat del transport d'equipatges tot i que estipula que s'haurà d'abonar un suplement si el pes excedeix dels 50 quilos.

Aquestes tarifes hauran de ser incorporades de forma immediata als taxímetres. El Govern ha decidit treure l'ordre tenint en compte una sèrie de factors diferencials respecte de la resta de comunitats, com «la insularitat, el caràcter limitat del territori, la incidència de l'estacionalitat o l'increment dels costs d'explotació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris