algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els científics amplien coneixements amb el catàleg de biodiversitat de l'Albufera

L'obra recopila la informació sobre les espècies que s'han comptabilitzat al parc

Els científics interessats a estudiar el parc natural de l'Albufera podran ampliar els seus coneixements a través del primer Catàleg de biodiversitat del parc natural de s'Albufera de Mallorca, que ha editat la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

Es tracta d'una obra exhaustiva sobre la situació en què es troben les quasi 3.000 espècies que fins ara s'han comptabilitzat en aquest parc. A més, aquesta obra també recull el resultat de més de 12 anys de treballs que han duit a terme els científics de l'Albufera.

La Conselleria de Medi Ambient n'ha editat un miler d'exemplars que van dirigits especialment als científics.

Llibre de feina
Precisament ahir, la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el president de l'Associació d'Amics del Parcs, Miquel Fullana, es desplaçaren fins a l'Albufera per donar a conèixer el contingut del catàleg.

Durant la presentació, el director del parc, Joan Salvador, definí el contingut de l'obra: «És un llibre de feina que recull tota la informació trobada en moltes publicacions i altres treballs no publicats». «És un llibre viu i exhaustiu que recull en un llistat totes les espècies d'animals, plantes i fongs que s'han citat al parc i també dóna a conèixer el seu estatus a les Balears».

Per la seva part, la consellera Rosselló valorà el paper de l'Albufera com a parc, ja que «manté tot un seguit de característiques que el fan un dels observatoris científics més importants de les Balears».

I és que una de les intencions de la Conselleria de Medi Ambient és treballar per convertir-lo en un observatori científic que sigui el punt de referència de la resta de parcs.

En aquest sentit, Rosselló destacà la feina realitzada per científics d'arreu del món com Nick Riddiford. Així mateix, també tingué unes paraules d'agraïment per l'aportació de Pat Bishop, «gràcies a la qual tenim un laboratori idoni per investigar».

Fa uns anys Bishop donà l'equipament complet d'un laboratori de camp per al parc.

Durant la visita, també s'inaugurà una nova plataforma d'observació d'aus que han construït els voluntaris de l'Associació d'Amics del Parcs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris