algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les irregularitats detectades a les benzineries han davallat un 80%

Indústria només va obrir 9 expedients d'infracció l'any passat

TOMEU GARCIES. Palma.
Les irregularitats detectades a les benzineries de les Balears s'han reduït de forma espectacular durant la present legislatura.

Segons les darreres dades de la direcció general d'Indústria, durant el 2002 es varen obrir només 9 expedients per deficiències en els aparells de subministrament de carburant quan fa només dos anys abans s'havien instruït fins a 42 expedients.

Durant el 2002 es varen realitzar 230 inspeccions a les 206 estacions de servei de la Comunitat. Aquestes revisions només afecten el funcionament dels aparells i en cap cas la qualitat del combustible, ja que la comprovació del producte depèn de la Direcció General de Consum. D'aquestes, 192 corresponien a verificacions periòdiques i les altres 38 es feren després que es reparàs alguna deficiència detectada. En total s'han duit a terme 2.581 verificacions de mànegues de benzina.

De les inspeccions se'n varen lliurar 14 establiments perquè encara tenien en vigor la verificació inicial que es dóna quan entren en funcionament o bé quan canvien un aparell i que té una vigència d'un any.

Dels nou expedients oberts, 6 corresponen a deficiències als precintes de seguretat dels aparells i només en tres casos s'han detectat fraus en la quantitat de benzina que donava el sortidor.

Des d'Indústria s'ha indicat, en tot cas, que la normativa només preveu infracció quan el marge d'error en el subministrament de combustible sobrepassa el 0.5%.

Tot i això, en aquelles revisions fetes on s'ha detectat alguna anomalia però dins dels límits permesos, Indústria ha informat per carta a les estacions afectades perquè hi posassin remei.

Aquesta important activitat de control de les benzineries s'emmarca dins un pla d'Indústria per garantir d'una manera estricta el correcte compliment de la normativa legal.

A partir d'aquest pla el Govern revisa, almanco una vegada cada any, totes les estacions de les Illes, i després, a més, fa revisions extraordinàries.

La directora general d'Indústria, Francesca Vives, va explicar que, dins d'aquestes mesures també s'ha aconseguit que totes les estacions de servei compleixin amb l'obligació legal de disposar de mesures reglamentàries per tal que el client pugui comprovar de primera mà si se li ven tot el combustible que paga.

Vives ha valorat de forma «molt positiva l'esforç fet pel sector per intentar fer les coses de cada vegada més ben fetes i donar més garanties als usuaris. En principi no s'han plantejat grans problemes sobretot perquè hi ha una relació molt fluïda amb els empresaris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris