nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Demanen 50 anys als alemanys acusats de matar un conserge a Can Pastilla

La família de la víctima, que morí el 1998, els acusa d'assassinat amb traïdoria i acarnissament

J.F. MESTRE.Palma.
El titular del Jutjat d'Instrucció número dos de Palma, Juan Ignacio Lope Sola, va dictar el passat dia 10 un acte pel qual inicia un judici contra els súbdits alemanys Peter Diehlmann i Mathias Heerwart Simm, que són parella, amb l'acusació d'haver perpetrat l'assassinat de José Bernat Thomàs, a l'hostal Marbel, situat al carrer Plinio de Can Pastilla, i que era propietat de la seva família. L'acusació, per la seva banda, demana penes de 25 anys de presó per a un i per a l'altre.

Precisament la família exerceix l'acusació particular contra aquests dos alemanys, que fugiren de Mallorca dies després del crim i que foren detinguts el mes d'octubre de l'any 2001 a la ciutat austríaca de Graz.

Dos jutjats de Palma, el d'Instrucció número 2 i el número 10, havien ordenat la detenció internacional d'aquests dos individus, perquè se sospitava que estaven implicats en dos crims.

Les autoritats d'Àustria dictaren contra ells una ordre d'extradició per la petició de la titular del Jutjat d'Instrucció número 10, que els investigava per l'assassinat d'una dona alemanya al carrer Marbella. Una vegada que els dos individus ja eren a l'Estat espanyol, en concret a la presó de Palma, se'n va autoritzar l'extradició per l'assassinat del conserge de l'hostal de Can Pastilla.

La família imputa a cada un dels alemanys, que neguen qualsevol classe d'implicació en els fets, el delicte d'assassinat amb traïdoria i amb acarnissament. El fiscal no reclama el segon dels agreujants i sol·licita una condemna de 17 anys de presó per a cada un dels acusats.

Absolució
L'advocat defensor, Juan José Cano de Alarcón, demanarà l'absolució perquè considera que els acusats no són els autors de la mort de José Bernat.

L'acte del jutge, que recull els fets que se sotmetran al parer del jurat popular, assenyala que els dos alemanys residien en aquest hostal de Can Pastilla des del mes d'agost de 1998 i que hi havien acumulat un deute aproximat de 1.200 euros.

L'acusació sosté que la parella alemanya va decidir matar el fill del propietari de l'hostal, que hi feia feina de conserge de nit. Aquest crim es va dur a terme fa sis anys, la matinada del dia 9 de desembre de l'any 1998.

Els agressors sorprengueren la víctima als lavabos d'homes de la planta baixa de l'hostal que regentava. Quan José Bernat estava orinant va rebre un cop al cap amb un suport de ferro per a tests.

Instants després, els assassins li envoltaren el coll amb una camiseta blanca i torçada, amb la qual ofegaren el conserge fins que va morir estrangulat.

Però els agressors canviaren després la samarreta al coll per unes estovalles de l'hostal mateix, amb les quals l'estrangularen de bell nou i li produïren una luxació a la zona de la laringe.

Els acusats, per la seva banda, afirmen que ells foren els primers que trobaren la víctima i que miraren d'ajudar-la. I expliquen que per aquest motiu es tacaren la roba de sang.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris