algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PSIB presenta llistes paritàries per afrontar les eleccions de maig

També emprarà el sistema de «cremallera» en les seves candidatures

El PSIB-PSOE va presentar ahir unes llistes autonòmiques i municipals per a les eleccions de maig marcades per l'aplicació de la paritat electoral, és a dir, que han de contenir el mateix nombre d'homes que de dones com a candidats. El secretari general de la formació a les Balears, Francesc Antich, i el secretari d'Organització socialista, Damià Cànoves, comparegueren ahir en roda de premsa per presentar i valorar de manera oficial les llistes amb què acudiran al compromís electoral. Antich ha apostat per la incorporació de les dones a les activitats públiques, un fet que va definir com a «prioritari», tot tenint en compte que la llista del PSIB «és una de les primeres d'Espanya que inclou la paritat». S'ha d'assenyalar que el Parlament balear va aprovar l'any passat la primera llei de paritat de tot l'Estat, encara que el Tribunal Constitucional la va suspendre per la presentació d'un recurs del Govern central i la norma, per tant, va quedar en suspens gràcies als vots populars.

Antich va asseverar en aquest sentit que «els socialistes, un pic més, hem estat pioners i garantim així que la dona sigui ben present als escons socialistes». L'algaidí va manifestar, a més, la seva satisfacció per l'aprovació de les llistes per unanimitat. En concret, el partit progressista aplicarà la paritat a totes les candidatures illenques en un percentage entre sexes que anirà del 40 al 60 per cent. Segons Cànoves, també s'emprarà el sistema anomenat «cremallera» tant a les municipals com a les autonòmiques, el qual consisteix a alternar dones i homes en les candidatures de manera correlativa.

D'altra banda, el secretari general del PSIB va afirmar que les persones designades a les llistes són gent que ja ha assumit responsabilitats de govern, encara que també s'hi inclouen candidats que hi entren per primera vegada però que tenen una experència contrastada. Així mateix, Antich va assegurar que cap membre del PSIB no acumularà dos càrrecs electes, «encara que la Llei ho permeti». També es va referir a l'àmplia presència de candidats independents a les llistes de la formació i ho va atribuir al caràcter «obert» d'aquesta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris