muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

ESCORCA Remesa a Fiscalia la denúncia per obrir una pista il·legal a Alcanella

El camí construït podria haver envaït la finca pública de Menut


La Conselleria de Medi Ambient ha remès a Fiscalia l'expedient iniciat per l'obertura il·legal d'una pista forestal a la finca d'Alcanella, al municipi d'Escorca, per si s'hagués produït algun delicte. L'informe, que s'ha traslladat aquesta setmana, serà estudiat ara pel fiscal responsable dels delictes contra el medi ambient, Adrián Salazar.

Fonts autoritzades de la Conselleria de Medi Ambient han informat que aquest departament ha obert un expedient sancionador «per l'obertura d'una pista forestal en una zona protegida per la Llei d'Espais Naturals amb la categoria d'Àrea Natural d'Especial Interès sense cap tipus d'autorització». Les obres a Alcanella varen començar el passat estiu i foren paralitzades per ordre de l'Ajuntament d'Escorca el mes d'octubre. Tanmateix, les obres continuaren durant uns quants dies més, avançant el camí cap al coll Pelat, i podrien haver envaït parcialment la finca pública de Menut.

Una còpia de l'expedient ha estat remesa també a la Direcció General de Patrimoni, que depèn de la Conselleria de Presidència del Govern, perquè es creu que «una part del camí obert entra dins dels límits de la finca pública de Menut». Els serveis jurídics de la Comunitat Autònoma estudien ara quin tipus de mesures es poden adoptar, sempre que es confirmi la invasió d'una propietat pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris