algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Mor una dona invàlida en un incendi

La víctima no pogué fugir de les flames que envoltaven l'immoble de Sant Ferran

87082

Durant l'extinció es visqueren moments molt difícils. Quinze bombers hi lluitaren de valent.

JOAN TORRES.

Una dona impedida de 78 anys, anomenada Margalida Bonnín Serra, va morir i el seu fill invident de 49 anys, Miquel Mesquida, va patir cremades al 20% del cos en incendiar-se el seu habitatge, ubicat en el número 20 de l'avinguda de Sant Ferran de Palma. Cinc policies varen resultar intoxicats lleus i una dotzena de veïns varen haver de rebre assistència sanitària per inhalació de fum tòxic. Tots els ferits es troben fora de perill. El tràgic esdeveniment es va produir al voltant de les onze del dematí. Margalida Bonnín i el seu fill vivien en un primer pis del bloc d'habitatges que es troba situat damunt el mercat de Sant Ferran, davant el cinema Lumière. Pel que sembla, un curtcircuit causat per una làmpada del saló va originar les flames. Margalida Bonnín i el seu fill eren assistits per una dona que en aquells moments havia baixat a fer la compra.

Segons asseguraren els bombers, les flames es varen propagar amb rapidesa per la casa. Miquel Mesquida sortí al replà de l'escala per demanar ajuda. La finca ocupa tota l'illa de cases i el saló de l'habitatge on s'inicià el foc dóna al carrer Bisbe Sastre. Els veïns d'aquesta zona avisaren els serveis d'emergència. Dues unitats dels Bombers de Palma s'acostaren al lloc i començaren a llançar aigua a l'interior de l'habitatge. La finca té vuit pisos i hi ha 47 habitatges, i el seu únic accés és per l'avinguda de Sant Ferran. Nombrosos veïns intentaren baixar per les escales, que estaven plenes de fum. La Policia Local de Palma i el CNP evacuaren mig centenar de persones de la finca. Cinc agents i una dotzena de veïns resultaren intoxicats lleus. Maria, una veïna de les víctimes, obrí la porta de ca seva perquè «havia de partir i vaig veure que tot estava ple de fum. El veí cec era al replà i el vaig ajudar a baixar les escales fins al carrer».

La dona que cuidava la difunta i el seu fill va intentar pujar al pis sinistrat per ajudar-los a escapar de les flames, però no pogué a causa de la gran acumulació de fum que hi havia a l'escala de l'immoble. Una altra filla de Margalida Bonnín viu en un pis de la setena planta, i va poder sortir del bloc al costat del seu marit, que també és invident. Alguns veïns assenyalaren que la família duia més de 10 anys vivint a la casa i era molt coneguda al barri. Miguel Mesquida té una lloc de venda de cupons a la cantonada de Sant Ferran amb Pasqual Ribot. A les 12.00 hores fou duit a un centre sanitari. Estava conscient i estable però té cremades al 20 per cent del seu cos, part d'elles a la boca, cosa que motivà el seu trasllat a Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris