nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Les obres del ferrocarril Inca-Manacor obliguen a tallar els accessos del poble

Només roman oberta al trànsit l'entrada a Petra per la carretera de Santa Margalida

78240

L'accés a Petra per l'entrada del cementeri és el principal. FOTO: C Veny

L'execució de les obres de reobertura de la línia ferroviària Inca-Manacor ha obligat a tancar els accessos principals a Petra. El tall de l'accés a la localitat per l'entrada principal, devora del cementeri, ha implicat una modificació integral del trànsit que estarà vigent fins al final de les obres del tren, previst cap al mes de maig. Amb l'arribada del ferrocarril a Petra, l'entrada principal a la localitat es tornarà a restablir, però aquesta vegada els vehicles circularan per damunt el traçat del tren, que discorrerà en trinxera.

Ara mateix, la reobertura de la línia ferroviària ha deixat Petra només amb una entrada, la de la carretera en direcció a Santa Margalida. Serveis Ferroviaris de Mallorca, en coordinació amb el Consell i amb l'Ajuntament de Petra, hi ha executat una millora del trànsit, en concret al creuer amb Petra de la carretera que va cap a Santa Margalida, i s'hi ha instal·lat un carril de desacceleració i un d'incorporació. Ara els vehicles que vulguin sortir de Petra en direcció cap a Inca, han de realitzar un canvi de sentit a la rotonda de davant el cementeri. Així, la senyalització i la seguretat de la intersecció «han millorat perquè, abans, eren bastant perilloses», ha explicat el gerent d'SFM, José Antonio Santos.

D'altra banda i en el termini d'un mes, segons les previsions d'SFM, Petra tindrà un altre accés al poble. A part del de la carretera en direcció a Santa Margalida, Serveis Ferroviaris té previst obrir-ne un altre al trànsit, el camí de Son Fogó, que també ha estat objecte d'una impotent obra ferroviària, un pont elevat d'uns nou metres d'altura, per davall del qual circularà el ferrocarril del Llevant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris