algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Alumnes i professors del col·legi de Santa Mònica es mobilitzen per Ana Eva

Confeccionen milers de llaços verds amb l'esperança de trobar la filòloga desapareguda

J.J./G.P. Palma.
Els professors i alumnes del col·legi Santa Mònica de Palma estan realitzant milers de llaços verds per recordar el cas d'Ana Eva, la filòloga d'aquell centre que du gairebé un any desapareguda. El bisbe, d'altra banda, ha autoritzat que es pengin cartells a les parròquies.

«Hem escollit el color verd perquè simbolitza l'esperança, que encara no hem perdut». El col·legi palmesà de Santa Mònica, amb la seva directora sor Serafina al capdavant, s'ha mobilitzat per distribuir milers de llaços verds perquè ningú oblidi que Ana Eva, la filòloga d'aquell centre, porta gairebé un any i mig desapareguda.

A diari, els estudiants confeccionen desenes de llaços verds, que al mateix temps llueixen els mestres a la solapa. També n'hi ha alguns distribuïts en el rebedor, el pati i els passadissos i en la resta del col·legi els cartells amb la fotografia d'Ana Eva estan presents en cada racó, com també el lema que resa «continuam cercant».

La iniciativa ha partit de la plataforma d'Amics d'Ana Eva, que cada dia que passa compta amb més col·laboradors i du a terme més accions. Una de les psicòlogues de Santa Mònica, que va conèixer la mestra desapareguda en la seva etapa laboral, també es passejava ahir pel pati infantil reunint firmes entre els pares d'alumnes i interessats. Tots aquells suports, al final, seran remesos a la Delegació del Govern, el nou responsable de la qual, Miquel Ramis, s'ha compromès -«en la mesura de les meves possibilitats»- a reactivar el cas.

El sentiment generalitzat al col·legi de la professora palmesana, de la qual no es tenen notícies des del 21 d'octubre de 2001, és que no es va actuar amb els suficients reflexos i per això ara som en un carreró que aparentment no té sortida. «Sembla mentida que la policia i fins i tot la família sostinguessin en els primers dies que Ana Eva se n'havia anat voluntàriament; vam perdre un temps preciós, es van esborrar empremtes i després tothom va començar a adonar-se que no se n'havia anat per la seva pròpia voluntat», va opinar una de les mestres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris