nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'accés públic a les fonts Ufanes romandrà obert el cap de setmana

La porta que condueix a la finca de Gabellí Petit era ahir tancada

C. MORENO. Campanet.
El propietari de la finca Gabellí Petit mantindrà obert l'accés a les fonts Ufanes aquest cap de setmana. Això és, almenys, el que comunicà ahir la Conselleria de Medi Ambient del Govern després d'haver acordat amb el titular de la possessió, Antoni Cerdà, la possibilitat de mantenir-ne les portes obertes, ja que les fonts han tornat a brollar aquests darreres dies gràcies a les intenses pluges.

També està previst que alguns agents de la Conselleria vigilin la finca durant el cap de setmana. Ahir, precisament, les portes d'accés que condueixen fins a les fonts eren tancades al públic i els visitants que es varen acostar fins a la propietat no varen poder accedir-hi i gaudir d'aquest espectacle natural, únic a Mallorca.

En aquest sentit, el batle de l'Ajuntament de Campanet, Francesc Aguiló (PSM), reiterà ahir una vegada més que «la Conselleria de Medi Ambient ha de regular-ne l'ús a través d'un decret, perquè és la institució competent en aquest tema». Així mateix, el batle assenyalà que «en tot moment l'Ajuntament ha oferit a la Conselleria policies locals perquè vigilin i controlin l'accés a la finca».

L'any 2001 el Govern balear declarà les fonts Ufanes com a monument natural. Aquesta declaració estableix que el propietari té l'obligació d'obrir la barrera quan les fonts brollen per tal que els visitants contemplin l'espectacle. Les sortides d'aigua a la superfície de la terra són degudes al vessament cabalós per saturació de l'embassament subterrani a la terra calcària de la possessió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris