lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Govern acorda implantar un sistema combinat de bus i tren

Autocars Marratxí rebrà una subvenció d'1,5 milions d'euros

G.PICÓ/EFE. Palma.
El Consell de Govern va acordar ahir atorgar a l'empresa Autocares Marratxí una partida de 1.537.065 euros per implantar un servei combinat d'autobús i tren al nucli de Marratxí. Aquesta mesura suposa la reordenació de l'actual línia d'autocars Pòrtol-Palma, prevista al Pla Diractor Sectorial de Transports de les Illes Balears.

Aquest servei té com objectiu «millorar la connexió entre els nuclis de població del municipi esmentat i facilitar, d'aquesta manera, la mobilitat dels residents d'una localitat que, en els últims temps, requereix més facilitats de transports», va explicar el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Antoni Garcias.

El servei de llançadores s'organitza de la manera següent: una freqüència de bus anirà des de Pòrtol, passant per sa Cabaneta i amb una parada en el complex Festival Park, cap a l'estació de Marratxí. Aquest servei tindrà un total de 16 freqüències diàries. Una altra freqüència portarà els veïns de Son Daviu, els Garrovers, Son Macià, Nova Cabana, Can Carbonell i les Cases Noves a l'estació del Pont d'Inca Nou. El tercer recorregut, amb un mínim de nou freqüències, anirà des del Pont d'Inca Nou, Can Bauló, Pla de Na Tesa i Cas Capità a l'estació del Pont d'Inca Nou.

Garcias va destacar que aquests serveis permetran el canvi d'autobús a tren «gairebé sense esperar» i amb l'adquisició d'un bitllet únic. El president del Govern balear, Francesc Antich, i el conseller d'Obres Públiques, Transports i Habitatge, Francesc Quetglas, inauguraran dilluns vinent el nou servei. Abans de la inauguració se signarà un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Marratxí per a la implantació d'aquestes connexions bus-tren. Després les autoritats assistiran a la sortida del viatge inaugural.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris