algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els petits vaixells no podran pescar entre illes sense permís del Govern

La nova normativa és de les més conservacionistes de la Mediterrània

F.OLIVA.Palma.
Els vaixells dedicats a arts menors no es podran desplaçar d'una illa a a l'altra sense autorització expressa del Govern balear. A proposta de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, el Govern aprovà ahir el Decret que regula la pesca amb arts menors a les aigües interiors de les Balears. La iniciativa suposa la dotació, per primera vegada, d'una normativa específica a la forma de pesca majoritària practicada pel gruix de la flota balear i que fins ara estava regulada per una normativa estatal de l'any 1981. Cal assenyalar que la nova normativa és una de les més conservacionistes de les que actualment estan vigents a tota la Mediterrània.

Els principals objectius que cerca normativitzar el decret aprovat ahir són, entre d'altres, dotar la pesca illenca d'una normativa específica que s'ajusti a les peculiaritats d'aquesta casta de pesca, aconseguir un equilibri proporcionat entre protecció i conservació dels recursos marins com també millorar les condicions de feina dels pescadors professionals a les Illes.

Les quatre classes d'arts menors (emmallament, parada, ham i trampes) hauran de reunir les característiques tècniques i les condicons generals d'utilització que preveu el decret. També quedaran regulades les condicions dels vaixells, l'esforç pesquer, l'abalisament i l'alternança d'arts i ormeigs.

Pel que fa a l'horari de pesca, el decret estableix que el temps d'estada a la mar dels ormeigs d'arts menors sigui de 16 hores per dia com a màxim i marca un descans setmanal mínim de 30 hores consecutives, a excepció d'arts de parada, durant el qual tots els arts i ormeigs hauran de romandre a terra. Quant a les condicions dels vaixells, el decret resol que les embarcacions que es dediquin a la pesca amb arts menors no podran superar els 10 gt de tonatge ni els 160 cavalls de potència màxima.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris