muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Els treballadors de l'EMT comencen una vaga indefinida el set d'abril

Les velles instal·lacions s'obriran el mes que ve com a aparcament

J.M.A./J.N.Palma.
El president del comitè d'empresa de l'EMT, Tomás Blanco, anuncià ahir l'acord dels treballadors per convocar una vaga indefinida a partir de dia set d'abril. La decisió s'ha pres perquè es considera que la direcció d'aquesta empresa municipal està incomplint el conveni col·lectiu.

Blanco assenyalà que el comitè considera que no es compleix allò que està establert en aspectes com ara el calendari de vacances, els permisos retribuïts, la política social o la durada dels torns. El president del comitè local també féu referència al fet que a les taules salarials hi apareix ressenyada una nova categoria que no es contempla al conveni i amb la qual no estan d'acord. Aquesta categoria és la de director d'àrea.

El comitè d'empresa ha adoptat aquesta mesura de pressió després de rebutjar la proposta oferta per la direcció. D'altra banda, el president de l'EMT, Pedro Àlvarez, va donar a conèixer ahir que a partir del mes que ve les antigues instal·lacions de l'EMT del polígon de Son Castelló s'empraran com aparcament provisional per als vehicles de la zona.

Les despeses i els ingressos seran compartits al cinquanta per cent entre la Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP) i l'Empresa Municipal de Transports. El solar té uns 16.000 metres quadrats. Inicialment i fins al mes de maig, només podrà utilitzar-se la part davantera de les instal·lacions, amb capcitat per a uns 250 o 300 vehicles. Però a partir de maig podran utilitzar-se totes les instal·lacions, per la qual cosa podran aparcar-hi aproximadament uns 500 vehicles. L'EMT considerava que l'esmentada zona estava infrautilitzada i que tenia despeses. A partir de l'any que ve el solar podria ser venut o dedicar-se definitivament a aparcament.

El gerent de l'SMAP, Àlvaro Gijón, va indicar que segurament hi haurà dues possibilitats per als cotxes que vulguin aparcar-hi: fins a mitja hora, a un preu mòdic, que oscil·laria sobre els 10 cèntims, i per als qui treballen a la zona seria idèntic el preu a partir de les quatre hores.

D'altra banda, la regidora del PSIB-PSOE Maria Antònia Ferrari va denunciar que els preus per a l'adquisició d'una plaça d'aparcament a Via Roma o a Santa Pagesa «són excessius». Segons digué, «surt al mateix preu que un aparcament privat, amb l'excepció que aquí només són per a un període de cinquanta anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris