algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Més de 500.000 quilos d'excedents de taronja es vendran com a suc

El Govern en distribuirà 122.000 litres gratuïtament entre les escoles

T. GARCIES. Palma.
Més de 500 tones d'excedent de producció de taronja es podran comercialitzar enguany mitjançant la seva transformació en suc. Aquesta és la previsió a la baixa que ha realitzat la societat Agrària Fruita Bona, que juntament amb el Govern balear promou la iniciativa de produir «Suc de les Illes». I és que l'any passat en aquesta campanya es varen poder aprofitar fins a un milió de tones de cítrics.

Aquestes dades es varen posar de manifest durant la presentació de la campanya d'enguany per a la producció de suc que va tenir lloc ahir i que incorpora com a principal novetat distribuir-ne de manera gratuïta 122.000 litres als centres escolars de les Balears. A l'acte hi foren presents el vicepresident, Pere Sampol; el conseller d'Agricultura, Mateu Morro, i el gerent de la societat Fruita Bona, Joan Joan Moll.

L'excedent de taronja d'enguany ha estat especialment important per a la gran producció que s'ha registrat a l'Illa i que es presentava en un principi amb uns preus especialment generosos per als pagesos. Les abundants pluges registrades han afavorit encara més la producció, ja que cada peça de fruita ha agafat molt més pes.

Precisament els alts preus registrats varen provocar que els productors preferissin vendre la taronja al mercat en lloc de destinar-la a fer suc. Aquesta sobreoferta ha duit a una baixada sobtada de la fruita.

Joan Joan va explicar que Fruita Bona compra ara taronja als productors a un preu lineal de 15 cèntims d'euro el quilo. Després, segons la qualitat del producte, es tria si la taronja se suca o es ven directament. Fa només unes setmanes la taronja es pagava al mercat a 21 cèntims.

La campanya de distribució de suc que es farà a les escoles beneficiarà un total de 42.000 alumnes d'educació infantil i primer cicle de primària. A més, també es preveu repartir-ne entre els menjadors escolars que ho demanin. Les botelles que es reparteixin portaran un etiquetatge exclusiu que impedirà que es comercialitzin.

A més, per a les escoles s'editarà un còmic didàctic sobre la taronja i les seves propietats, el protagonista del qual serà un personatge anomenat Suquet. La campanya portarà l'eslògan de «Vitamina't». El Govern no descarta estendre aquesta campanya a altres llocs, com centres de dia o de tercera edat, i firmar convenis amb federacions esportives.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris