cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La llista del PSOE dóna preferència als consellers Quetglas, Alomar i Salom

Els socialistes posen tres dones independents entre els deu primers de la candidatura

TOMEU GARCIES. Palma.
La nova llista autonòmica del PSOE serà caracteritzada sobretot per la presència, als llocs preferents, de la majoria dels pesos pesants que han integrat el Govern Antich aquesta legislatura. La candidatura, que estarà encapçalada als dos primers llocs per Francesc Antich i Francina Armengol, compta amb els consellers d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, de Turisme, Celestí Alomar, i de Sanitat, Aina Salom per cobrir els números 3,5 i 6 respectivament.

L'executiva de Mallorca va tancar ahir vespre tota la candidatura que avui haurà de ser ratificada pel Consell Polític del partit de manera oficial. Els socialistes han complert amb la seva promesa de confeccionar la candidatura respectant el sistema paritari de cremallera entre homes i dones, malgrat que la llei de paritat resta encara en suspensió.

Aquest fet precisament ha portat algunes de les sorpreses més importants que els socialistes havien amagat fins ara. La direcció del partit ha fitxat tres dones independents per ocupar llocs rellevants. La més destacada és la presència de Joana Maria Seguí, com a número 4. Les altres dues dones del grup són Aina Calvo, número 8, i Rosa Alberdi en el 10.

Com ja s'apuntava els darrers dies el diputat Antoni Diéguez (7), i el conseller del CIM, Cosme Bonet (15), també es troben a la part alta de la llista. També s'ha confirmat la presència destacada d'Aina Rado, en aquest cas com a 12. A qui ja es donava per apartat de la candidatura era l'històric diputat, Andreu Crespí, a qui, a darrera hora s'ha col·locat com a 11.

Una altra petita sorpresa amb la qual no es comptava era que Valentí Valenciano entràs com a número 9, o que els batles d'Alcúdia i de Pollença, Antoni Alemany i Francesca Ramon, entrassin als números 13 i 14. La llista, que es va tancar ahir vespre, ha confirmat algunes absències que ja s'havien anunciat els darrers dies com la dels actuals consellers de Presidència i d'Hisenda, Antoni Garcías i Joan Mesquida.

En la mateixa situació es troba Mercè Amer, que tot i ser la diputada amb més suport de les agrupacions, no ha entrat a la llista per anar de cap de cartell a Manacor. Príam Villalonga, conseller d'Energia, per la seva banda, ja havia manifestat a la direcció del partit que no tenia cap pretensió de formar part de la llista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris