algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern exigeix que es fixi un límit a la pujada de tarifes aèries

Manté la necessitat de l'interès públic dels vols amb la Península i entre les Illes

97312

Garcias reclamà l'augment dels descomptes aeris i la declaració de servei públic dels vols.

J.TORRES./EFE. Palma.
El Govern balear va mostrar ahir la seva «preocupació» per l'augment del preu dels vols interinsulars i entre les Illes i la Península. Tant el conseller de Presidència com el d'Obres Públiques i Transport tornaren a exigir a l'Executiu central que incrementi els descomptes dels residents fins al 50% i que declari com a servei públic el transport aeri, incorporant un règim de limitacions tarifàries. A tot això, Iberia reduirà les places ofertes al mercat estatal i europeu per la incertesa que genera la crisi a l'Iraq

El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va manifestar ahir la «preocupació» que ha provocat en el Govern la decisió de les companyies Air Nostrum i Iberia d'incrementar el preu dels bitllets en els vols entre Illes i amb la Península. El portaveu del Govern coincidí amb el conseller d'Obres Públiques i Transports a reclamar com a «únic mètode» per contenir les tarifes aèries la combinació de dos factors: increment dels descomptes i declaració de servei públic.

El responsable de Transports, Francesc Quetglas, va demanar, a més, que la declaració de servei públic incorpori un règim de limitacions tarifàries, igual com el que s'aplica a les Illes Canàries. Segons el conseller, si només s'aplicàs l'increment del descompte aquest podria ser «absorvit pel degoteig d'augments dels preus dels vols» i, per evitar-ho, s'hauria de dotar la declaració de servei públic d'un règim de limitació tarifària. Quetglas recordà que «els ciutadans balears paguen les tarifes més altes d'Europa en els vols interinsulars, que haurien d'estar protegits», tal com reflecteix la Llei 66/1997.

El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va culpar de l'increment de preus el Govern central, per no haver donat «cap resposta» a les reiterades peticions de l'Executiu perquè s'incrementin fins al 50% els descomptes dels residents i es declarin com a servei públic els trajectes aeris. «Cada pic que hi ha pressió per part de la societat, el Govern central i el PP diuen que convocaran una reunió i presentaran una proposta, però després ni hi ha proposta ni reunió ni s'aprova res», va afirmar Garcias, el qual demanà a Madrid que doni solucions, «encara que ho venguin com una mesura electoral».

El sindicat UGT va donar suport a les peticions del Govern i exigí al PP balear que «deixi de ser l'excepció a la unànime posició que mantenen tots els sectors socials i polítics en una reivindicació que és d'estricta justícia».

Per altra banda, la companyia Iberia ha decidit reduir un 4% les places ofertes per quilòmetre recorregut durant el pròxim mes de març per als mercats estatal i europeu, davant la incertesa generada per la crisi internacional amb l'Iraq. En un comunicat enviat a la Comissió del Mercat de Valors, la companyia avisa que també ajorna la recepció de tres avions Airbus A320 prevista per aquesta primavera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris