bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

El sector de la neteja anirà a la vaga l'abril si la patronal no cedeix

El calendari de protestes se sotmetrà a votació el pròxim dimarts

Els treballadors del sector de la neteja aniran a la vaga el mes d'abril en el cas que les patronals no estiguin disposades a negociar el conveni col·lectiu, tot i que les mobilitzacions i el calendari se sotmetran a votació en una assemblea general dimarts que ve, anunciaren ahir els sindicats.

En roda de premsa, els representants de CCOO, UGT i USO, José Navarro, Manuel Pelarda i María Llanos, respectivament, van assenyalar que les negociacions estan trencades pel «desinterès» de les patronals i per la «falta de respecte» mostrat cap als treballadors del sector.

Segons va dir la responsable de la federació de serveis generals de la Unió Sindical Obrera, María Llanos, a l'assemblea, que es durà a terme dimarts vinent al saló d'actes de CCOO, els assalariats del sector han de decidir si firmen el conveni o, en cas contrari, si van a la vaga l'abril per un conveni «digne».

El secretari d'acció sindical de CCOO, José Navarro, va posar èmfasi en les «males condicions, els ritmes esquizofrènics i els salaris baixos» que sofreixen aquests treballadors, que són uns 4.000, el 90 per cent dels quals són dones i 8 de cada 10 d'elles pateixen persecució al lloc de feina.

Actualment, l'empresa cobra uns 9 euros l'hora, dels quals la netejadora en rep 5,5; la resta es destina a la Seguretat Social i a la compra del material, assenyalà el secretari d'acció sindical d'UGT, Manuel Pelarda. A més, alguns treballadors són pluriocupats en uns sis o set locals, en cada un dels quals realitzen una mitjana de 45 minuts o una hora de feina, concentrades en horari extra d'oficina (abans de les 9 hores, entre les 14 i les 15 hores o a partir de les 18 hores), amb la qual cosa les jornades són llarguíssimes i només es cobren les hores de feina, sense comptar el temps de trasllats d'un lloc a l'altre, per exemple.

Per això, els sindicats reivindiquen que l'empresa cobri entre 13 i 18 euros per hora (en funció de l'antiguitat de l'assalariat), i que la netejadora rebi uns 6 euros l'hora, considerant també com a temps de feina els trasllats, perquè «en aquests moments estan treballant al 140 per cent», digué Pelarda. Així, els sindicats sol·liciten un augment salarial del 4 per cent per al 2002 (corresponent a l'IPC), i del 5 per cent per al 2003 i el 2004 (IPC més un punt).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris