algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'Ibavi ha entregat 354 habitatges protegits a Palma aquesta legislatura

Quetglas lliura les claus de 22 pisos socials de lloguer en es Vivero

JOAQUIM TORRES.Palma.
El Govern de les Illes Balears ha lliurat 354 habitatges de protecció oficial a Palma en els darrers quatre anys i n'està construint 344 més a la capital balear. Precisament ahir el conseller d'Obres Públiques i Habitatges, Francesc Quetglas, va entregar les claus de 22 pisos de lloguer per a joves al barri des Vivero.

Aquesta legislatura, l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) ha lliurat 354 pisos a Palma, repartits en sis promocions, als barris de Son Gibert, es Vivero i es Blanquers. D'aquest conjunt, 154 cases han estat per a joves d'entre 18 i 35 anys. Actualment, l'Ibavi està construint 344 pisos a Palma i està redactant els projectes d'onze promocions, que suposaran la construcció de 702 habitatges més. «És un impacte important per al punt de les Illes Balears (Palma) que més sent la necessitat d'aquest tipus de promocions», va afirmar el conseller d'Obres Públiques i Habitatge, Francesc Quetglas.

L'Ibavi ha posat en marxa un total de 2.554 pisos a l'Arxipèlag en els darrers tres anys. A hores d'ara se n'han entregat uns 800, la meitat de lloguer, i es preveu arribar als 1.150 enguany. D'aquesta manera, l'institut públic haurà triplicat les actuacions realitzades en els seus primers 12 anys d'existència i haurà quintuplicat la seva mitjana anual d'aquest període.

El conseller Quetglas va entregar ahir les claus de 22 pisos de lloguer construïts en es Vivero. Els preus dels lloguers oscil·len entre 256,5 euros per al pis més gran i 164,47 per al més petit. Els beneficiaris de la promoció són joves menors de 35 anys, amb ingressos d'entre 3.005,6 i 15.025,30 euros.

En el seu discurs, el conseller Quetglas va defensar l'«esforç sense precedents en matèria d'habitatge» que fa el Govern «en una època extremadament difícil». Amb tot, segons el conseller, durant el 2002 s'ha produït un canvi de tendència en els preus dels pisos i els increments a Balears estan per sota de la mitjana estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris