algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Consell no permet que Nájera prohibeixi les residències privades

La Sala tem que el municipi es converteixi en un 'aparca-avis'

C.RUIZ. Palma.
La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca no va donar llum verda ahir al projecte de l'Ajuntament de Calvià de prohibir les residències de la tercera edat privades en el terme municipal. La comissió va acordar exigir una justificació a la diferència que planteja entre propietat pública i privada. La sol·licitud del Consistori calvianer de suspendre com a ús els centres geriàtrics privats va plantejar la discriminació entre propietaris públics i privats. Miquel Nadal, vicepresident del Consell, va exposar que «no s'entén que en funció que siguin propietaris públics o privats es prohibeixi un ús determinat; no és un requisit urbanístic».

Neus Pacheco i Jorge Herrero, tinent de batle d'Urbanisme i cap d'àrea d'Urbanisme, respectivament, es van traslladar ahir a Palma per defensar el projecte municipal. «A Calvià hi ha suficients residències de la tercera edat i la projecció és que es converteixi en un aparca-avis europeu si no es prenen mesures. La realitat és que empreses solvents inicien projectes d'aquest tipus i després abandonen les persones majors, i es veu l'Ajuntament obligat a recollir-los.

Passats dos anys, les persones que són en aquestes residències tenen dret a passar a la municipal», va argumentar Pacheco. «Es vol convertir Balears en la residència de la tercera edat rica d'Europa?», va preguntar Ferrer, qui va posar de manifest «els enormes problemes de comunicació i de tipus social i econòmic que plantegen els centres per a la tercera edat privats». Pacheco, que va destacar que contínuament es presenten projectes de geriàtrics privats, va precisar que l'Ajuntament de Calvià no té intenció de construir més residències que la que hi ha per l'alt cost que suposa el seu manteniment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris