nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Les empreses d'economies socials reben l'impuls de Treball i del CIM

Reas inaugurà la seu amb el suport d'institucions, Pimem i Colonya

La Xarxa d'Economies Alternatives i Solidàries (REAS) va rebre ahir un impuls decisiu de les institucions i de part de l'empresariat durant la inauguració de la seva seu a la plaça Félix Rodríguez de la Fuente, emplaçada a la barriada Verge de Lluc. A l'acte, varen acudir el conseller de Treball i Formació del Govern, Miquel Rosselló; el conseller de Promoció i Ocupació, Bernat Aguiló; el secretari general de Pimem, Josep Capó; el president de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, Martí Torrandell i els representants de les vuit empreses que formen Reas, encapçalats pel seu president, Antoni Pons.

A més, com a convidada especial hi va acudir la italobritànica Anita Lucia Roddick, fundadora de la cadena de botigues naturals Body Shop i de la New Academy of Business, amb la qual Reas ha establert contactes. Tots els assistents destacaren la importància d'un model econòmic equitatiu, solidari i respectuós amb el medi ambient. Precisament, els objectius d'aquesta xarxa d'economies solidàries els va exposar Pilar Ponce, una de les dirigents de Reas.

Segons Ponce, la tasca de Reas està «basada en sis grans principis, igualtat, feina, medi ambient, cooperació, sense ànim de lucre i compromís amb l'entorn». A partir d'aquí, els seus objectius són «potenciar, donar suport i coordinar iniciatives d'economia social i solidària; el foment de l'esperit emprenedor i la formació per a la gestió de l'economia solidària; promoure la integració en el món laboral de persones en risc d'exclusió social; promoure les relacions comercials equitatives i solidàries i impulsar el debat sobre les noves realitats econòmiques».

A aquests principis i objectius s'han sumat, com a membres de Reas, la Fundació Deixalles, Deixalles Sóller, Caritas Diocesana de Mallorca, Ateneu Alcari, Ecoprest, Caritas Diocesana de Menorca-Fundació Mestral, Fundació La Sapiència i Ateneu Alcari. Experiències com les de Reas Balears just n'hi ha set més a la resta de l'Estat.

En aquest context, segons Reas el centre inaugurat «vol ser un aglutinador d'iniciatives socials i solidàries; impulsar un canvi de model econòmic; ser un centre de discussió i reflexió i incorporar un component ètic dins la realitat socioeconòmica». Sobre l'emplaçament del centre, a una zona amb dèficits socials, Antoni Pons, president de Reas, va afirmar que «la millor ubicació era aquesta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris