nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Mercè Amer és la diputada amb més suport de les bases del PSOE

L'executiva socialista aprova avui la llista autonòmica per Mallorca

T. GARCIES. Palma.
La diputada manacorina Mercè Amer ha estat la gran triomfadora del procés de propostes internes que el PSOE ha duit a terme entre les agrupacions locals per confeccionar la propera candidatura autonòmica. Aquest tràmit de consulta es va tancar a principis de setmana.

Això és el que es desprèn dels resultats que ha recollit el PSOE. Segons aquestes dades, Amer compta amb el suport de 24 agrupacions diferents. Els següents càrrecs que la seguirien en aquest particular rànquing serien els consellers de Sanitat i Turisme, Aina Salom, i Celestí Alomar, amb 21 i 20 vots.

Des del partit es comenta que la gestió de Salom i d'Alomar, que ha estat durament criticada els darrers mesos, hauria estat especialment valorada i que, fins i tot aquesta allau de crítiques hauria fet un efecte automàtic de suport. El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, quedaria prop dels seus predecessors amb 19 vots.

Molt més lluny es trobaria Aina Rado, directora general de menors, amb el suport de 15 agrupacions, o el conseller del CIM Cosme Bonet, amb 13 vots. El diputat Antoni Diéguez, la independent Aina Calvo i el conseller per Mallorca Carlos Aguilar, amb 12'11 i 10 vots serien els darrers amb un suport important.

Ja en un segon pla quedarien altres noms com Margarita Nájera o també el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida. El fet de disposar d'un suport important de les bases no obliga la direcció del partit a incloure un nom a la llista autonòmica, si bé, l'opinió de les juntes locals sol tenir tradicionalment un pes important.

En tot cas, la secretària general de Mallorca, Francina Armengol, i el secretari general del partit, Francesc Antich, que encapçalaran la candidatura, tindran la darrera paraula a l'hora de fixar l'ordre i els noms. La llista definitiva es tancarà avui vespre a la reunió de l'executiva de Mallorca i es ratificarà al Consell Polític que els socialistes celebraran demà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris