algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Turisme organitza una trobada de joves sense el Consell de Joventut

Coincidirà en temps i temàtica amb el primer congrés de Balears

J.T. Palma.
La Conselleria de Turisme ha organitzat una trobada internacional de joves sense tenir en compte ni informar el Consell de la Joventut de les Illes, entitat que agrupa aquest col·lectiu a les Balears. A més, la reunió coincideix en el calendari i té la mateixa temàtica que el I Congrés de la Joventut de l'arxipèlag. L'actuació no ha agradat gens als responsables d'aquesta entitat autònomica, que han demanat explicacions a la Conselleria d'Alomar.

El Govern, amb la col·laboració del Consell de la Joventut d'Espanya, ha organitzat la Trobada Internacional de Joventut «Voluntaris pel desenvolupament sostenible», que tindrà lloc a la finca de Son Real, a Santa Margalida, de l'11 al 17 d'abril i on participaran més d'un centenar de joves de diversos estats europeus. La convocatòria coincidirà amb la celebració del I Congrés de la Joventut de Balears, organitzat pel Consell de la Joventut de l'arxipèlag.

El president del Consell de la Joventut de les Illes Balears, Andreu Caballero, assegura que no fou informat de la celebració d'aquest esdeveniment des d'un primer moment i, en una carta enviada al conseller Alomar, lamenta que «en una activitat d'aquestes característiques, organitzada pel Govern de les Illes Balears i els joves com a destinataris, no s'hagi tingut en consideració ni s'hagi informat oportunament el Consell de la Joventut de les Illes Balears».

Sense criticar en cap moment la inciativa, Caballero considera «incomprensible» que el Govern col·labori amb el Consell de la Joventut quan l'organisme que representa els joves de Balears és el Consell de la Joventut, entitat que depèn a nivell de pressupost de l'executiu autonòmic. En l'organització dels joves illencs tampoc ha caigut bé que l'acte s'hagi programat la mateixa setmana que el Consell de la Joventut de Balears celebra el seu I Congrés.

El Consell de la Joventut d'Espanya ja ha enviat una carta de disculpa a l'organisme balear per no haver comptat amb ells des d'un primer moment. Des de la Conselleria de Turisme -concretament des de l'entitat Diversitat 21- també s'ha manifestat la intenció de celebrar una reunió amb els representants del Consell de la Joventut per desenvolupar el projecte de forma conjunta. Malgrat tot, l'organització dels joves de Balears no havia rebut ahir cap citació dels responsables de la trobada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris