nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Iberia apuja fins al 4% els preus dels vols amb la Península

La patronal CAEB critica l'augment i afirma que les Illes «tornen a perdre competitivitat»

RUIZ COLLADO. Palma.
La companyia Air Nostrum ha pujat aquesta setmana les tarifes en els vols entre illes un 4 per cent, com a conseqüència directa de l'impacte dels augments de les taxes aeroportuàries, i Iberia ha fet el mateix amb les rutes amb la Península, segons van confirmar ahir les agències de viatges emissores de les Illes.

El president de la Confederació d'Agrupacions Empresarials de Balears (CAEB), Josep Oliver, manifestava ahir la seva preocupació per aquesta nova pujada de tarifes, «que afecten sense cap dubte la competitivitat de les Illes i encareixen, encara més, els vols interilles i amb la Península. Saber que les tarifes aèries pugen no és una bona notícia ni per al sector turístic ni per a l'empresarial».

Oliver exigeix a l'Administració central i autonòmica que pal·liïn d'alguna manera aquesta estratègia de les aerolínies: «Els ciutadans de les Illes han d'utilitzar els avions perquè són les nostres autopistes. Els augments de taxes no han de comportar increments dels preus de les tarifes. Cada vegada resulta més car per als residents, no residents i turistes venir a les Illes, la qual cosa, en una conjuntura com l'actual, en plena recessió econòmica, no beneficia gens», apunta.

La CAEB entén i respecta, així mateix, l'actuació de les empreses privades «però qualsevol augment de tarifes aèries té un especial impacte en una comunitat insular, perquè veu com s'incrementen tots els costos, més en un sector que no és substituïble per altres mitjans de transport com ocorre a la Península».

La pujada realitzada per Air Nostrum se suma a la de l'any passat, com ja havia anunciat el seu director general, Carlos Bertomeu, com a conseqüència directa de l'augment progressiu dels costos que ha sofert el sector aeri. Per justificar aquesta decisió, el conseller delegat d'Air Nostrum va lamentar l'evolució dels costos del sector, «en el cas de les assegurances la factura ha passat de 2,76 milions a 16,23 milions d'euros anuals com a conseqüència dels atemptats de l'11 de setembre a les Torres Bessones i el Pentàgon als Estats Units.

La causa que ha motivat que Air Nostrum i Iberia hagin augmentat les seves tarifes, segons fonts aeroportuàries, és per l'última pujada de taxes aeroportuàries realitzades per Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), que ja va ser criticada en el seu dia per l'Associació Espanyola de Companyies Aèries (AECA).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris