algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La UIB es manifestà contra la guerra

86694

La comunitat universitària digué «no» a una guerra.

P. BOTA.

Prop de 600 estudiants, professors i personal d'administració i serveis de la UIB es concentraren ahir davant l'edifici Mateu Orfila del campus per mostrar el seu rebuig a una possible intervenció militar a l'Iraq. Convocada pel Consell d'Estudiants, durant la concentració es va llegir el manifest «Aturem la guerra!», en el qual s'expressa el rebuig de la comunitat universitària a una guerra «que es presenta com l'únic camí per eliminar unes armes de destrucció massiva que els inspectors de l'ONU encara no han trobat».

Al text, llegit pel secretari i pel tresorer del Consell d'Estudiants, Antoni Socies i Miquel Garí respectivament, s'assevera «que estar d'acord amb una atac preventiu no estaria en concordança amb el Dret Internacional, no ajudaria a combatre el terrorisme internacional i podria donar lloc a una crisi més profunda, involucrant altres països d'Orient Mitjà».

Sense cap dubte, prossegueix el manifest, «la pau i la seguretat del món estarien en greu perill, pel que ens oposam a qualsevol acció militar». La concentració va comptar amb el suport del rector, Llorenç Huguet, així com de vicerectors i catedràtics o la defensora de la UIB, Monse Casas.

Huguet tillà l'acte com una «resposta important» de la comunitat universitària contra un conflicte que ningú no desitja» i va recordar que «suposa un suport més al text que en contra de la guerra va redactar el Consell Executiu el passat 6 de febrer». Per la seva part, el president del Consell d'Estudiants, Vicens Juan, qualificà d'«èxit» la concentració i anuncià la celebració de nous actes de protesta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris