algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Una negligència del personal del metro coreà causà el gran nombre de morts

L'autor de l'incendi afirmà que el provocà perquè no «volia morir tot sol»

Els primers indicis atribueixen a una possible negligència del personal del metro de la ciutat sud-coreana de Daegu l'elevat nombre de víctimes registrat a l'incendi provocat dimarts per un dement i que a darrera hora d'ahir ascendia a 125 morts i més de 300 desapareguts.

El sinistre, ocorregut en aquesta ciutat a 200 quilòmetres al sud de Seül, causà més morts al tren que entrà a l'estació en direcció contrària que als vagons on el dement llançà el combustible, segons la Policia. Quan entrava a l'estació de Joongang, el conductor del segon comboi va veure una densa columna de fum i l'apagada de llum, però prosseguí en no haver rebut instruccions del centre de control per detenir l'aparell, afirmaren les autoritats.

L'única recomanació rebuda fou la de «conduir amb cura» a causa d'un accident a l'estació, va dir l'empleat a la Policia. Les tres portes dels sis vagons cremats del comboi es mantingueren tancades i la policia investiga si això fou a causa de defectes en el sistema elèctric o per negligència del conductor.

A més, els supervivents afirmaren que el personal del metro transmeté en dues ocasions missatges demanant calma i explicant que havia tingut lloc un «accident menor», i no prengué mesures per evacuar els passatgers. Tampoc no funcionaren els llums d'emergència dels passadissos de l'estació i el sistema de ventilació quedà inutilitzat per la gran quantitat de gasos tòxics que, segons els especialistes, produeixen els materials utilitzats en la fabricació dels vagons.

La llarga durada de l'incendi calcinà gran part dels cossos i ha donat origen a una confusió respecte del nombre de morts ja que, segons els familiars, hi hauria uns tres-cents desapareguts, o més del doble de les últimes xifres oficials. Els metges forenses anunciaren que recorreran a anàlisis d'ADN per a la identificació de restes.

D'altra banda, el presumpte autor de la catàstrofe confessà que calà foc per morir «en companyia». En les seves primeres declaracions a la policia, Kim Dae Hwan, un taxista de 56 anys que fou hospitalitzat amb cremades de segon grau, afirmà que comprà el combustible en una benzineria abans de pujar al metro. «Vaig pensar que era millor morir amb altres persones que sol», va dir a la policia el presumpte piròman, que compta amb un historial mèdic de desequilibris mentals des que patí una paràlisi cerebral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris