algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament i la UIB signen un conveni per continuar amb la investigació de l'SPERI

T.J.E.Sa Pobla.
L'Ajuntament de sa Pobla signà ahir a la sala de plens de l'Ajuntament un conveni amb la Universitat de les Illes Balears pel qual el Consistori es compromet a aportar 55.000 euros en tres terminis i un espai a Sa Congregació per continuar amb el Sistema de Posicionament Electrooculogràfic amb Reajustament Interactiu (SPERI).

Aquest projecte es basa en els moviments dels ulls, que es detecten des d'una careta que porta l'usuari connectada a la computadora, per desplaçar el cursor de l'ordinador. Les aplicacions d'aquest aparell són diverses: per una banda, les mèdiques, ja que permet detectar algunes deficiències patològiques, i per una altra, les socials, tenint en compte les múltiples utilitats de poder moure el cursos sense emprar les mans.

En aquesta fase de la investigació el que es pretén és experimentar les aplicació de l'SPERI amb persones que pateixin disminucions físiques, com la malaltia de Parkinson o paràlisi total o parcial. El responsable del projecte, Bartomeu Estrany, digué que l'Ajuntament «havia tingut una resposta molt ràpida i positiva»; i Llorenç Huguet, rector de la UIB, comentà que l'actuació es podia definir com «un dit i fet, perquè en sis mesos és el segon conveni que signam».

Així, la Sala hi aportarà enguany 15.000 euros, l'any 2004 en donarà 20.000 més i el 2005, 20.000 euros més, cosa que farà un total de 55.000 euros (uns 9.150.000 pessetes)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris