lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Un nou grup de 21 guàrdies civils vetllarà per la seguretat ciutadana

Els agents es desplaçaran a les zones on es registrin més delictes

La Guàrdia Civil compta amb una nova Unitat de Seguretat Ciutadana, integrada per 21 agents, que s'encarregarà de reforçar la seguretat en aquells municipis de les Balears on sigui necessari i disminuir els actuals índexs de delinqüència. El propòsit d'aquesta unitat és «apropar» la presència dels agents de l'Institut Armat als ciutadans i realitzar una tasca de seguretat preventiva, segons explicaren ahir el delegat del Govern a Balears, Miquel Ramis, i el cap de la XVII Zona de la Guàrdia Civil, el coronel Miquel Àngel Ramis.

L'índex de delictes en els quals la Guàrdia Civil va treballar el passat any a Balears va augmentar en un 7,7 per cent respecte al 2001, si bé l'estadística de la segona meitat del 2002 reflecteix una disminució del 3 per cent. La nova unitat va començar la seva comesa l'octubre i els 21 agents, junt amb els set nous vehicles totterreny, han treballat en resolució d'una onada de robatoris registrada aquest hivern a sa Ràpita de Mallorca, amb la detenció d'un grup de menors.

L'Institut Armat compta a Balears amb 1.680 professionals que desenvolupen la seva tasca en 62 municipis de les Baleares, on compten amb 34 instal·lacions i 8 oficines d'atenció el ciutadà. Segons van explicar, aquesta nova unitat es desplaçarà periòdicament i de manera immediata a aquells punts de l'arxipèlag on es necessiti un reforç del treball que desenvolupen els seus companys a cada municipi.

El delegat del Govern va subratllar que s'estan posant els mitjans policíacs a fi de disminuir els nivells d'inseguretat de Balears, si bé va demanar «una mica de paciència» perquè els resultats s'obtindran a curt i mig termini. Aquests 21 guàrdies civils, va afegir Ramis, han rebut una formació específica per a aquest nou treball, consistent a proporcionar seguretat en aquelles localitats o municipis on sigui necessari.

Després de la roda de premsa, Miquel Ramis i el coronel Santandreu van passar revista als professionals de la nova unitat, que es trobaven uniformats al costat dels vehicles. Un altre assumpte que va tractar el delegat del Govern va ser la reunió que va mantenir ahir amb el conseller d'Interior del Govern balear, Josep M. Costa, que va qualificar com «molt positiva», i la intenció de la qual és millorar la coordinació i els nivells de seguretat dels ciutadans.

Igual com fa uns dies, Ramis va voler puntualitzar que la seguretat ciutadana és una competència del Govern central a la qual no «renunciam». Segons va comentar, la delegació del Govern no participarà, de moment, en una pròxima reunió que pugui convocar la Taula de Seguretat de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris