muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La llei de quotes torna a quedar bloquejada per la falta d'un acord

UM i PSM mostraren de nou fortes discrepàncies al Parlament

TOMEU GARCIES. Palma.
La tramitació de la llei de quotes urbanístiques al Parlament continua pràcticament bloquejada per la falta d'un acord entre els Partits del Pacte de Progrés. Aquesta llei ha de regular la concessió de llicències urbanístiques anuals per contenir el creixement excessiu.

La ponència de la comissió d'ordenació territorial, que tingué lloc ahir, va tornar a posar de manifest clares discrepàncies entre PSM i UM. Tal va ser el desencontre que, després d'una hora de discussió no es pogué avançar més enllà del segon article de la llei; i això que a l'anterior ponència ja s'havia tractat el primer article.

El diputat d'UM, Miquel Nadal, va tornar a defensar les esmenes presentades pel seu grup per aplicar la llei de quotes. UM considera imprescindible que aquesta normativa entri en vigor després del Pla Territorial de Mallorca que encara s'està negociant, i del conseqüent aixecament de les moratòries.

UM segueix defensant que el repartiment de les llicències entre els municipis ha de quedar en mans dels Consells i considera que el creixement s'ha de preveure en un termini de quatre anys i amb una quota fixa d'habitatges per tot Mallorca.

El diputat del PSM, Antoni Alorda, va explicar que la llei s'havia d'aprovar, tal i com la va remetre el Govern, deixant de banda les esmenes d'UM perquè aquestes havien estat presentades sense consensuar i després d'existir un acord previ amb el PSOE pel contingut de la llei.

Alorda va instar ahir la comissió que s'avançàs més en el tractament de cada article i que s'anassin sotmetent a votació de forma immediata. UM recrimina al PSM la falta de voluntat política per assolir un acord. En canvi el PSM considera que el debat és un «teatre per ralentir de forma intencionada» els tràmits de la llei.

Davant la falta d'un acord, el president de la comissió, Antoni Dieguez va optar per suspendre-la. La ponència es tornarà a reunir la setmana vinent, però resulta molt difícil, a hores d'ara, predir si la llei es podrà aprovar aquesta legislatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris