nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La Plataforma crida a sortir de nou al carrer quan comencin els atacs

El dia del bombardeig partirà una manifestació cap al Consolat d'EUA

La Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social va decidir convocar una nova manifestació contra la guerra de l'Iraq el mateix dia que comencin els bombardeigs, si finalment es produeixen. La Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social va ser l'entitat convocant de la manifestació del passat dissabte a Palma i que va reunir més de 50.000 persones segons els organitzadors i entre 25.000 i 30.000 segons els càlculs de Delegació del Govern.

Precisament, ahir vespre la Plataforma va celebrar la primera reunió de llavors ençà. A la cita, que va tenir lloc a la seu d'Esquerra Unida (EU), acudiren més d'una vintena de representats de les entitats que la componen, entre els quals hi havia Miquel Àngel March (GOB); Rafel Pons i Ernesto Baletto (USO); Pep Juárez (CGT); Pepe Navarro (CCOO), Macià Calafat (Plataforma Antimilitarista) i Aina Díaz, Esquerra Unida, entre altres.

A la reunió es va decidir, segons va informar Baletto «convocar la ciutadania el dia dels bombardeigs a les 19.00 hores al passeig del Born de Palma i marxar cap al Consolat dels Estats Units (EUA), que està ara a un edifici d'oficines de Portopí. En cas que els bombardeigs comencin a partir d'aquesta hora la manifestació es convocaria per l'endemà».

Mentrestant, i per tal d'evitar que l'Iraq sigui atacat, la Plataforma també va decidir fer una crida a la ciutadania perquè «pengin llençols contra la guerra als seus balcons». Igualment, el conjunt d'entitats té decidit proseguir amb les accions de sensibilització, com ha estat fent fins ara amb taules informatives, aferrada de cartells, recollida de firmes, etcètera.

La plataforma està formada per més de mig centenar d'organitzacions, entre les quals hi són els partits esquerra; els principals sindicats (CCOO, UGT, USO, CGT, STEI-i); federacions i associacions de veïns i associacions d'immigrants, entre altres entitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris