muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Les reserves del mercat britànic creixen un 14% de cara a l'estiu

Les Balears també registren a l'hivern una pujada del 2% provinent del Regne Unit

58638

Imatge d'una festa de turistes britànics celebrada l'any passat a Magaluf, una de les seves zones preferides de l'Illa.


L'estudi del mercat britànic del mes de gener fet públic ahir pel Centre d'Investigació i Tecnologies Turístiques (CITTIB), que recull les dades del TravelTrack d'AC Nielsen, descobreix un comportament positiu de les reserves d'hivern envers les Balears, amb un creixement del 2% i a l'estiu amb un 14%.

Aquesta xifra confirma que l'ambient d'incertesa que envolta el món del turisme davant l'actual situació prebèl·lica afecta, de moment, menys l'arxipèlag, ja que a nivell mundial les reserves estan estancades des de fa quatre mesos.

Així, si les reserves acumulades de paquets turístics cap a Espanya són un 1% inferiors a l'any passat i a les Canàries el percentatge disminueix fins al 3%, tot i la seva condició de destinació líder durant la temporada d'hivern, les Balears manifesten aquest lleuger augment del 2%. L'aspecte negatiu és que Mallorca concentra pràcticament tota la demanda.

Entre les zones més importants, les Balears són en dades absolutes i després de Xipre i la Península la destinació que experimenta el millor comportament de vendes acumulades respecte de l'any passat. Quant a l'estiu, les reserves creixen el 14%, percentatge que varia segons les Illes i és inferior a Menorca (10%) i superior a Eivissa (17%) i Mallorca (15%). La demanda de Grècia, país que fou l'any passat el principal competidor, presentà el mes de gener una baixada del 4% respecte de la passada temporada.

Tot i l'elevat grau de volatilitat derivat de la situació de l'Iraq, el comportament del mercat britànic és positiu, segons el CITTIB, que ressalta que les disminucions de preus des de l'inici del període de reserves són un factor que consolida l'oferta illenca. Referent a la quota de mercat, les Balears són la destinació líder amb un 20'2% del total.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris