lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Cort desallotja quatre famílies d'una casa en runes al polígon

Convivien al mateix espai devuit persones, dues gallines i un poni


Devuit persones d'ètnia gitana, sis gallines i un poni desallotjats és el resultat de l'actuació policíaca que ahir es va dur a terme en la finca de Cas Cabrer (barriada del polígon de Llevant) amb la finalitat d'esbucar la casa on aquestes persones convivien i que es trobava en estat de runa. El desallotjament es va dur a terme poc més enllà de les set del matí i sense cap mena d'incident a destacar.

Unitats de la Policia Local de Palma, dels bombers, ambulàncies i tècnics municipals d'Urbanisme es varen desplaçar a primera hora fins a la zona, per garantir que no quedaria ningú en la finca que hores després va quedar esmicolada per l'acció de les pales excavadores. Com és lògic, l'actuació no va agradar gens ni mica a les persones que vivien a cas Cabrer, pertanyents a un total de quatre famílies diferents. L'immoble estava situat molt a prop de la subestació elèctrica de Son Molines. Els ocupants de la casa esbucada la varen abandonar sense aldarulls.

Unitats de la policia estatal també patrullaven la zona per si es produïa alguna mena de conflicte i la seva intervenció era necessària, però al final no hagueren d'actuar. La casa que ahir es va esbucar estava ocupada de forma il·legal des de feia anys per aquestes famílies i estava situada en el carrer Rector Petro número 47.

La seva destrucció era imprescindible perquè just allà s'hi estan duent a terme les primeres passes de la rehabilitació de la zona de la Soledat i del polígon de Llevant. «El que ha d'entendre la gent és que no es treu aquestes persones així com així. La casa presentava molt de perill i hi havia nins petits la integritat dels quals perillava. Hi havia molts de riscs per als residents, perquè la casa es podia venir per avall en qualsevol moment», explicaren a Diari de Balears fonts de l'Ajuntament de Palma.

Cort va oferir a aquestes persones la possibilitat de ser allotjades en algun dels albergs que ells gestionen, però la gran majoria va preferir marxar a casa de familiars que resideixen a la zona del polígon de Llevant. El fill del propietari de la finca es va presentar al lloc dels fets, i assegurà que no havia denunciat en cap cas la presència d'aquestes persones, perquè la casa estava abandonada i perquè no volia problemes.

Les famílies desallotjades es dediquen a la xatarreria i també a recollir fil de coure que troben en les diferents obres. Per poder obtenir aquest fil de coure havien de fondre el plàstic protector en grans fogateres que provocaven la indignació dels veïns de la zona, que havien expressat nombroses queixes per aquests comportaments, i també pel fet que durant els estius hi haguessin temporers que s'instal·laven en el solar de la vora i que feien renou fins a altes hores de la nit, amb balls i cants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris