algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Nou rècord de consum elèctric i de gas

Les baixes temperatures duen les Balears a batre els màxims de demanda a l'hivern

L'ona de fred que ha arribat a les nostres Illes va provocar que el passat dilluns dia 17 de febrer es batés per primera vegada en la història, el rècord absolut de potència màxima demandada superant, en temporada d'hivern, els valors màxims mai no aconseguits. Així ho va assegurar ahir la companyia elèctrica Gesa-Endesa.

Segons l'empresa que controla el mercat elèctric de les Balears, «habitualment el rècord absolut de potència elèctrica demandada s'aconseguia a les nostres Illes durant l'estiu, concretament la segona quinzena d'agost». Ara bé, Gesa-Endesa assegura que «ahir (despús-ahir pel lector) horabaixa, exactament a les 19.37 hores es va arribar als 803 megawats de potència en el sistema elèctric Mallorca-Menorca». «Aquesta potència -explica la companyia- es converteix en una fita històrica en superar en un dos per cent el màxim valor mai no aconseguit per aquest sistema, que estava en 787 megawats, obtinguts el 29 d'agost del 2001 (en plena sequera)».

Igualment segons Gesa, la demanda aconseguida el 17 de febrer «pulveritza el rècord d'hivern al qual es va arribar el passat 14 de gener del 2003 amb un valor de 750 megawats, superant-se ahir (despús- ahir pel lector) aquesta marca en un set per cent».

Pel que fa al sistema elèctric Eivissa-Formentera, Gesa-Endesa assegura que «s'hi va arribar ahir (dilluns per al lector) als 100 megawats de potència a les 20.44 hores. Aquest valor suposa un nou rècord de consum d'hivern. La màxima marca anterior d'hivern estava en 95 megawats, als quals s'havia arribat el passat 14 de gener del 2003. No obstant això, per aquest sistema elèctric no s'ha batut el rècord de potència que està en 142 megawats, obtinguts el 19 d'agost del 2002».

Finalment, pel que fa al gas canalitzat, la companyia afirma que «en la seva distribució es va batre també ahir (per dilluns) el rècord de consum diari. Es varen consumir 192 tones de propano, superant un 1'6% el valor màxim anterior, que estava en 189 tones, aconseguit el 31 de gener del 2003».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris