nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

El temporal provoca inundacions i aixeca l'alarma a la zona de Llevant

Sant Llorenç fou el més afectat, amb por de desbordament del torrent

87704

Estat en què es trobava Cala Bona.

CATERINA VENY.

A.B./C.V. Comarca.
El temporal arribà ahir de valent a la comarca del Llevant. L'alarma s'aixecava ja de bon matí. La preocupació entre els veïns era evident, sobretot per aquells que viuen a un pas dels diferents torrents i ja coneixien d'altres vegades les greus conseqüències d'una torrentada. Encara que tota la comarca se'n va ressentir, el municipi que més va patir els efectes de la pluja i el vent va ser Sant Llorenç, on va ser necessari mobilitzar des de primera hora tots els efectius de la Policia Local i fins i tot els bombers de Manacor. Inundacions a cases particulars, carreteres tallades, perill de desbordament dels torrents i sobretot màxima alerta és el balanç d'una jornada dominada pel mal temps.

A Sant Llorenç hi ha dos torrents, el de ses Planes, que té 4 ponts que creuen el poble; i el de sa Real. Ambdós estaven a dos pams de desbordar-se però en tot moment foren controlats. El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, que fou el primer que s'arromangà per ajudar en les diferents tasques, destacà que «en el 91, després de les greus inundacions es va dur a terme una gran infraestructura hidràulica gràcies a la qual avui el Torrent no s'ha desbordat».

El director general d'Interior, Antoni Torres, es va desplaçar a la localitat per conèixer de primera mà els efectes del temporal i romangué fins l'horabaixa, moment en el qual els torrents es trobaven controlats malgrat que la pluja encara queia. Es varen posar en marxa cinc cotxes de la Policia Local i un centre de coordinació a la base. Així mateix, l'Ajuntament de Son Servera va posar a la seva disposició el servei de protecció civil.

Així, s'hagueren de tallar alguns carrers com és el cas del carrer Lepanto o el carrer de Barcelona per mor que l'aigua va quedar embassada i a través de pales excavadores s'anava retirant. També reberen cridades de particulars que se'ls havia inundat la casa, com és el cas d'una família a la zona de Son Soler i és que es tracta d'una construcció dins un torrent.

Les carreteres que es varen haver de tallar des del Consell de Mallorca foren la de Manacor-Sant Llorenç (PM-V 332-3) i camí de Calicant (PM-V 332-2). En aquesta, que es la que va de Manacor a Sant Llorenç pel camí de Conies, el ferm s'havia aixecat i el pont de sa Grua es trobava en pèssimes condicions, de tal manera que es temia que d'un moment a l'altre quedés totalment desbordat.

Altres carreteres que foren tallades varen ser la d'Artà-Capdepera (C-715) i la d'Artà-Canyamel. A la zona de Son Servera també es tallà la de Cala Bona-Costa dels Pins i la secundària des Comellar Fondo. Es recomanà als conductors que circulassin amb molta de prudència i que es prenguessin totes les precaucions de seguretat necessàries amb limitació de velocitat; malgrat tot, estava ben senyalitzat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris