nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La UIB donarà 1.500E a la campanya electoral de cada candidat al rectorat

El Consell de Govern aprova la normativa de les properes eleccions

Les regles del joc de les imminents eleccions per succeir Llorenç Huguet ja s'han decidit. Els candidats tindran quinze dies per fer la pertinent campanya electoral. El Consell de Govern va aprovar ahir la normativa electoral que regularà les pròximes eleccions a rector el dia 11 d'abril en primera volta i el 15 d'abril en segona volta, si fos necessària; dates que foren ratificades ahir en la mateixa sessió ordinària, segons informà ahir la secretària general de la UIB, Margalida Gili.

Les regles del joc acordades condicionades pels preceptes de la Llei Orgànica d'Universitats inclouen un pressupost de 1.500 euros com a màxim per a la campanya electoral de cada candidat. Al costat del suport econòmic, la normativa electoral contempla altres possibles recursos, com la cessió d'espai a la pàgina web de la Universitat per als rectorables o el suport administratiu, inclòs un tracte equitatiu des del servei de premsa de la UIB.

La LOU imposa, a més, el sufragi universal i ponderat, fet que amplia el dret al vot a tota la comunitat universitària, encara que no tots els sufragis valdran el mateix. Encara que al principi es pensà a mantenir el percentatge de representació que existeix per als membres del claustre, al final s'ha optat per retallar una mica el pes del vot del professorat no doctor (no funcionarial), en favor del personal d'administració i serveis, ja que, per llei, el pes dels professors doctors no pot ser menor del 51%, percentatge que s'ha mantingut.

Així, el repartiment final queda de la següent forma: un 25 per cent per als estudiants, el 12 per cent per al personal d'administració i serveis i del 63% restant el 51 per cent serà per als doctors i el 12% per a les altres figures contractuals de la Universitat. Altres aspectes que regula la normativa electoral és la possibilitat del vot per correu.

Ara s'haurà d'esperar a l'aprovació dels nous estatuts de la Universitat -el qual està previst per al 19 i 20 de març-, per convocar les eleccions al Rectorat, el 21 de març. A partir d'aquell moment, explicà Gili, s'obrirà durant cinc dies el temps per a la presentació de candidatures. Després d'aquest termini, s'iniciarà la campanya electoral, que durarà quinze dies. El 10 d'abril serà jornada de reflexió i no estaran permesos els actes o declaracions electoralistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris