algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

UGT cita 70.000 pensionistes illencs a mobilitzar-se dia 12 de març

Vol una llei específica pels depenents i que es revaloritzin les pagues

El secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT) a Balears, Llorenç Bravo, va convocar ahir els actuals pensionistes de les Illes, els que ho siguin en un futur, així com també les seves famílies a mobilitzar-se el pròxim 12 de març per exigir al govern un ventall de millores per al col·lectiu. En concret, a Palma el sindicat ha convocat els pensionistes i les seves famílies que es concentrin davant Delegació del Govern. Bravo va comparèixer amb el secretari general de la Unió Estatal de Jubilats i Pensionistes i senador del PSOE, José Antonio Alonso, i amb el secretari general de la Federació de Jubilats i Pensionistes de Balears, Francesc Ferrer.

Amb la mobilització, UGT reivindica una llei estatal per regular la situació de les persones depenents, emmarcada en el sistema públic de protecció social, «de tal manera que les comunitats autònomes no legislin la seva pròpia llei de dependència», afirmà Alonso. «No es coneix cap iniciativa del Partit Popular per donar resposta a les necessitats de les persones depenents a Espanya, que pateixen una de les situacions més aguditzades de tota la Unió Europea», afegí el senador. De fet, Alonso recordà que mai a l'Estat havien mort en soledat tanta gent gran.

Una altra mesura que reclama la UGT és la participació de les pensions en la riqusa generada del país, especialment en el cas de les pensions mínimes, com succeeix en altres països de la Unió Europea. El sindicat també reclama un marc jurídic per regular la situació social i econòmica de «les persones expulsades del mercat laboral, denominades prejubilats», a més d'«uns coeficients reductors que afectin per igual tots els prejubilats d'aquest país», segons expressà Alonso.

Finalment, el sindicat exigeix que «les pensions no es calculin, sota cap concepte, a partir de tota la vida laboral, i proposam que es calculin sobre els 15 millors anys de cotització». Per la seva part, el secretari general de la Federació de Jubilats i Pensionistes de Balears, Francesc Ferrer, va recordar que les pensions de les Balears són de les més baixes de l'Estat espanyol, ja que estan «unes 8.000 pessetes (uns 48 euros)» per sota de la mitjana estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris