nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les bases del PSOE volen Alomar i Salom a la nova llista autonòmica

Els consellers Quetglas i Mesquida també compten amb molt suport

TOMEU GARCIES. Palma.
Les juntes locals del PSOE de Mallorca han fet arribar a la direcció del partit les seves propostes de noms per confeccionar la nova candidatura autonòmica i que acompanyaran Francesc Antich i Francina Armengol a la llista. Aquests noms serviran de base per al disseny de la candidatura per Mallorca.

En aquest llistat de noms destaca el massiu suport, per part de les bases del partit, que ha tingut l'actual conseller de Turisme, Celestí Alomar, sobretot gràcies a la posada en marxa dels projectes derivats de l'ecotaxa i al desgast que ha sabut afrontar. Aquest suport encara ha estat més important a Palma.

Junt amb Alomar també ha rebut un important suport la consellera de Salut, Aina Salom, tot i els problemes inicials en la gestió de les competències de Salut. La batlessa de Calvià, Margarita Nájera, i el diputat Antoni Diéguez són altres dos noms que apunten alt.

Altres dos consellers que compten amb un important actiu i possibilitats de ser presents a la candidatura són Joan Mesquida i Francesc Quetglas Aina Rado, directora general de menors, la diputada Mercè Amer i la sindicalista de Palma Cristina Ferrer, són després de Salom les dones més ben valorades. També el jove conseller per Mallorca, Cosme Bonet, figuraria, tot i que més enrere, entre aquest grup de favorits.

Aquest llistat de noms no suposa automàticament la seva trasllació a la candidatura autonòmica ja que la proposta no té un caràcter vinculant per a l'executiva de Mallorca, sinó només orientatiu. La direcció insular del partit socialista no adoptarà la decisió final de quines persones inclou dins la nova llista autonòmica fins al proper divendres en una reunió extraordinària convocada amb aquesta finalitat. Un dia després, dissabte, és previst que Francesc Antich faci pública aquesta candidatura.

En tot cas, Antich podria deixar algun nom fora de la llista en previsió de nomenar-lo conseller. I és que els socialistes imposaran, la propera legislatura, que els seus consellers no puguin ser, a la vegada, diputats.

El que sí es dóna gairebé per segur, en aquests moments, és que el conseller de Presidència, Antoni Garcías, no figurarà a la llista autonòmica, ja que només ha comptat amb el suport de dues agrupacions locals. Garcías s'ha vist forçat a anar de cap de llista a Llucmajor per tancar la divisió interna generada a la junta local.

Una altra absència rellevant serà la de l'actual president del grup parlamentari, Andreu Crespí, que no ha estat gaire valorat de cara a la candidatura, com el secretari d'organització, Damià Cànoves. Queda enlaire la possibilitat que a les llistes hi figuri Aina Calvo, que havia sonat molt les darreres setmanes però sembla que no entra en les preferències dels militants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris