lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Dur enfrontament entre Alomar i Flaquer per la política turística

La interpel·lació del conseller es convertí en una guerra de xifres

T. GARCIES. Palma.
El conseller de Turisme, Celestí Alomar, i el diputat popular Joan Flaquer varen protagonitzar un dur enfrontament al Parlament amb motiu d'una interpel·lació per la política turística del Govern i que es convertí en una guerra de xifres.

Flaquer es mostrà dur i acusà el titular de Turisme «d'haver dimonitzat el sector turístic i d'haver destruït en molt poc temps un model turístic i econòmic que funcionava i que era l'enveja de tot Espanya».

El popular considera que «aquesta ha estat la legislatura més negra per al turisme balear» i culpà Alomar de «ser el conseller que ha protagonitzat un major enfrontament social». Flaquer acusà el Govern de ser responsable de la baixada de 800.000 turistes l'any passat i de la pèrdua de vuit milions d'estades. També assegurà que ha crescut l'estacionalitat i que la despesa turística s'ha reduït un 7'1%.

A aquests arguments el conseller Alomar va contestar emprant també xifres i va acusar el PP de defensar «el model turístic d'Aznar, que suposa dur més turistes a més baix preu i que no invertim. Els regal aquest model». Alomar indicà que la despesa mitjana per persona va créixer a Balears un 0'6%, mentre que a la majoria de les comunitats es retallava, com ara a Catalunya amb un -21% o a Galícia amb un -29%.

Pel que fa a la desestacionalització, Alomar considera que «l'ecotaxa és un instrument per aconseguir-ho a través de la creació de rutes de cicloturisme o infraesctructures culturals». L'intercanvi de retrets entre Alomar i els conservadors es reproduí amb motiu de les preguntes que feren els populars en referència a la compra dels apartaments de Son Serra de Marina.

Flaquer va acusar Alomar de posar-se directament d'acord amb el propietari en el preu i després demanar als funcionaris informes que avalassin la xifra pactada. Alomar va dir que no havia tingut cap contacte amb el propietari i que l'operació es va fer a través del director general, Jaume Garau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris