muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Només 27 de les 142 sol·licituds al registre de parelles són de gais

Benestar Social distribueix 5.000 fullets per fomentar la inscripció

El Govern balear ha editat i distribuït 5.000 quaderns informatius per fomentar el coneixement del registre de parelles de fet, que des que es posà en marxa el passat 11 de setembre ha rebut 142 sol·licituds i ha inscrit 71 parelles.

Així ho explicaren ahir en la presentació de la publicació els consellers de Benestar Social, Fernanda Caro, i Presidència, Antoni Garcias, els quals destacaren que les sol·licituds presentades en els primers cinc mesos d'activitat demostren una bona acceptació del registre.

El quadern informatiu s'ha repartit en seus de consells insulars, serveis de l'Administració autonòmica i notaries, i exposa la definició i regulació de les parelles estables en virtut de la llei aprovada pel Pacte de Progrés el desembre del 2001. El text, editat en català i en castellà, recull els requisits d'inscripció, els tràmits que s'han de dur a terme i els drets i obligacions que se'n deriven, que es refereixen a la normativa civil balear i no tenen conseqüències pel que fa a la Seguretat Social ni a estrangeria, entre altres matèries la gestió de les quals correspon a l'Estat.

De les 142 sol·licituds d'inscripció realitzades, 97 es presentaren l'any passat, el 81% correspon a heterosexuals, mentre que el 19% restant (27 casos), a parelles homosexuals. Caro i Garcias advocaren per l'aprovació d'una llei estatal de parelles estables i assenyalaren que els seus partits, EU i PSOE, modificaran la llei autonòmica en la pròxima legislatura, si la composició del Parlament ho permet, per incloure el dret d'adopció per part de parelles homosexuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris