nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Cynthia McKinney: «Als Estats Units hi ha massa poder que està en mans de molt pocs»

L'excongressista parlarà avui sobre els conflictes bèl·lics actuals

L'excongressista nord-americana Cynthia McKinney parlarà avui, a les 20.00 hores a la sala d'actes de la Banca March de Palma, sobre Interessos econòmics i geoestratègics en els conflictes bèl·lics actuals. Convidada pel Club Ultima Hora, la qui és una de les màximes defensores dels drets humans al continent africà centrarà la seva atenció a l'Àfrica dels Grans Llacs. McKinney hi viatjà amb Juan Carrero, president de la Fundació S. Olivar, que lluita per la pau a la regió dels Grans Llacs.

Per McKinney, «aquesta és una oportunitat única que Juan Carrero ha fet possible per a la gent de Mallorca: unir gent de l'Àfrica, Europa i Nord-amèrica i la nostra passió per la justícia a nivell global».

Respecte de les manifestacions internacionals de dissabte en contra de la guerra a l'Iraq, McKinney considera que «ja hem vist grans mobilitzacions contra l'Àfrica, però eren mobilitzacions colonialistes. Allò que realment necessitam és una concentració per la pau i la justícia, en la qual Àfrica estaria automàticament inclosa. El que passa a l'Iraq ens demostra la injustícia d'uns Estats Units a punt de mobilitzar la seva capacitat militar i implicar-hi tot el món».

Pel que fa a la política de Bush, McKinney creu que «el que tenim és una tremenda concentració de poder en mans de molt poca gent». Afegí «que hem vist una gran transformació del nostre país. Érem una nació generosa que ara, amb el govern de Bush, pateix una erosió de les llibertats civils, que són atacades. Aquests són els mateixos Estats Units que equipen amb armes els dictadors».

L'excongressista es qüestiona la validesa de la crida de Bush a la guerra recordant el que tingué lloc a Florida durant les passades eleccions. «Bush va ser nomenat president gràcies a una decisió del Tribunal Superior. Quina autoritat té sobre la nostra gent per enviar-los a la guerra?, sobretot tenint en compte que quan Bush feia el servei militar i el seu país el necessitava va estar un any i mig il·localitzable».

En aquest sentit, McKinney posa de manifest que la gent que enrevolta el president són «els qui orquestren la crida a la guerra, uns covards, són un falcons per la guerra, però 'gallines' com a persones». Així mateix afirmà que «em sap greu per la gent que, com els espanyols, tenen un líder que, contradient allò que demanen els qui el votaren», dóna suport a Bush.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris