algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Plataforma acusa Cort d'intentar impedir l'èxit de la manifestació

La Sala nega que les decisions que perjudicaren l'acte fossin polítiques

Els organitzadors de la manifestació de dissabte contra la guerra varen detectar accions per part d'Emaya i de la Policia Local que, segons ells, intentaven impedir l'èxit de la mobilització. En concret, Pep Juárez, un dels portaveus de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, va explicar a Diari de Balears que la Policia dificultà el desenvolupament normal de la manifestació «perquè no tallà el trànsit al Born i a les Avingudes a l'altura de la plaça d'Espanya».

Per Juárez, «aquest és el tarannà de l'Ajuntament, que també s'ha vist quan durant la setmana passada aferràvem els cartells que anunciaven la manifestació amb cinta adhesiva, per no fer malbé el mobiliari públic, i només duraven dues hores, perquè eren sistemàticament trets de la zona de plaça d'Espanya per Emaya».

Segons el portaveu de la Plataforma i secretari general del sindicat CGT, tant Emaya com la Policia Local feren «tot el possible perquè la manifestació no fos un èxit». Juárez apunta que aquesta actitud era política i tenia el seu origen a l'equip que governa l'Ajuntament. Pel que fa a la Policia estatal, Juárez constatà que «hi havia gent que considerava la seva presència provocativa», però subratllà que «qui tirà la pedra contra un agent i el ferí o pretenia rebentar l'èxit de la manifestació conscientment o era un inconscient».

Els tinents de batle de Medi Ambient i de Seguretat Ciutadana, Maria Crespo i José Manuel Sierra, respectivament, negaren les acusacions de Juárez. Crespo va assegurar que si qualque treballador d'Emaya (empresa que presideix) va llevar cartells de les parets «no eren ordres meves, no eren ordres polítiques. El PP no vol la guerra, no vol terrorisme ni que hi hagi rearmament nuclear. Neg rotundament aquestes acusacions perquè crec que la democràcia no s'ha de perdre i s'han d'expressar les idees de manera pacífica, i que no hi hagi incidents és motiu de satisfacció».

Per la seva part, Sierra afirma que si la Policia Local en un principi no tallà el trànsit ni al Born ni a les Avingudes, a l'altura de la plaça d'Espanya, «va ser per criteris tècnics. Sempre ens critiquen als polítics i els ciutadans que no anaren a la manifestació haurien fet el mateix si haguéssim tallat les Avingudes». Em sap greu que ens acusin de boicotejar, perquè cap polític amb seny no intentaria boicotejar», va sentenciar el tinent de batle responsable de la Policia Local.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris