algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Serra recollí fins a 31 litres en forma de neu

El fort vent va impedir que 4 vaixells salpasin dels ports de Mallorca

Fins el migdia d'avui les previsions del Centre Meteorològic de Palma asseguren que el temps romandrà inestable. Només a partir de l'horabaixa començarà a millorar la situació, que ahir tornava dur a Mallorca el gèlid fred ocasionat per les baixes temperatures, que varen deixar neu entre els 300 i els 400 metres "Protecció Civil havia previst una quota de 200 metres" i afectà, principalment, els municipis de la serra de Tramuntana.

Les carreteres entre les localitats mallorquines de Sóller i Lluc, entre aquesta mateixa població i Caimari, i la que uneix Bunyola i Orient romanien ahir tallades a conseqüència de la neu que havia caigut. Això no obstant, es pot dir que la jornada va estar marcada per la normalitat a les comunicacions, després de les fortes ratxes de vent viscudes durant la matinada que varen impedir la sortida de quatre vaixells des dels ports de l'Illa.

Segons l'Autoritat Portuària de Balears, al port de Palma, el Millenium de Transmediterránea, amb destí a Barcelona i sortida prevista a les 7.00 hores, i el Federico García Lorca, de la naviliera Balearia, que tenia programat partir cap a Eivissa a les 8.00 hores, no varen poder salpar. Així mateix, al port d'Alcúdia, l'Isla de Ibiza, de Balearia, amb destí Maó, i el Nura Nova, d'Iscomar, amb destí a Ciutadella, també varen haver de suspendre la sortida degut a fortes ratxes de vent que arribaren als 60 kilòmetres per hora.

Llansà destacà que més que les baixes temparatures (dos sota zero a Lluc, 5 graus a Palma i 3'5 a Porreres), cridaven ahir l'atenció les màximes registrades als mateixos municipis que posava com exemple: 1 grau, 7'5 i 6 graus, respectivament.

El que és cert és que per segona vegada en poc més d'un mes, la neu tornà a visitar alguns municipis de l'Illa, especialment Lluc (al municipi d'Escorca), que va ser la localitat més afectada per les precipitacions en forma de neu, segons destacà el director del Centre Meteorològic, Agustí Llansà, que afirmà que l'observatori de Lluc va totalitzar durant tot el dia d'ahir «un total de 31 litres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris