nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Els joves infractors podran pagar les multes de trànsit amb hores de feina

Aprovada per unanimitat l'ordenança que regularà la substitució

Sóller serà una de les primeres localitats illenques en la qual s'apliqui la substitució de les multes de trànsit imposades als infractors menors d'edat per treballs en benefici de la comunitat "tal com preveu l'actual Llei de trànsit", després de l'aprovació de la corresponent ordenança el passat divendres amb el suport de tots els grups municipals.

Segons el regidor responsable de l'àrea de Trànsit, Jaume Colom, la norma té dos objectius: evitar la càrrega familiar que suposa el pagament de multes de trànsit comeses per menors i majors dependents econòmicament de pares i tutors i servir de mesura reeducadora mitjançant una tasca en benefici de la comunitat.

Segons la quantia de la multa els infractors, sempre de manera voluntària i amb l'acord dels pares o tutors i de l'Ajuntament, podran realitzar fins a un total de 10 hores de feina comunitària. Així, una multa de 15 a 30 euros, es podrà substituir per 5 hores de feina, de 30 a 45 euros seran 7 hores de feina i de 45 a 91 euros suposaran un total de 10 hores de feina. La feina, que en cap cas podrà suposar un benefici laboral de l'Administració, institució o empresa col·laboradora ni tampoc un risc personal per l'infractor, consistirà en la col·laboració en tasques auxiliars i es podran complementar amb activitats de formació en matèria de seguretat vial.

Fins al moment els treballs substitutoris que es podran realitzar acollint-se a la nova ordenança seran d'un marcat caràcter social i cívic. Així, es preveu que es pugui anar als centres escolars públics i concertats a ajudar als menjadors o vigilar, a realitzar tasques administratives o a ajudar a netejar i conservar el centre. A les cases de la Vila, els infractors podran fer tasques de neteja, consergeria, amb la brigada d'obres, amb la Policia Local i, fins i tot, serveis a l'Hospital.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris