algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Sampol aposta pels productes de les Illes per millorar la imatge turística

Barcelona acull les marques agroalimentàries de qualitat balears

El vicepresident del Govern balear, Pere Sampol, apostà ahir per reforçar l'actual imatge turística de les Illes amb una «promoció com a país», que passaria per aconseguir, a través dels productes agroalimentaris de qualitat, que els visitants s'interessassin per conèixer la cultura autòctona. El conseller d'Economia presidí a Barcelona, juntament amb el titular d'Agricultura Mateu Morro, la presentació al mercat català de 31 marques de qualitat dels sectors del vi, el formatge i la sobrassada de l'arxipèlag.

En la inauguració d'aquesta mostra a la cèntrica casa Batlló de la capital catalana, Pere Sampol incidí en el paper que poden tenir els productes de qualitat elaborats a les Balears en el canvi de model turístic que impulsa el Govern.

Segons el vicepresident, s'ha de «completar l'oferta turística de sol i platja amb una promoció com a país», i això passa per aconseguir que el visitant no només cerqui oci sinó que també s'interessi per «conèixer-nos com a poble», en aquest sentit, «els nostres productes juguen un paper important en l'oferta turística i com a element diversificador de l'economia».

Per Sampol, el model de turisme de masses no està esgotat, però «cada cop té més competidors i haurem de completar aquest turisme amb una oferta més integral i això vol dir que a part de vendre sol i platja també s'ha d'oferir natura, cultura i, per tant, gastronomia, artesania i productes agroalimentàris».

Un total de 31 empreses representatives del sector del vi, el formatge i la sobrassada es desplaçà ahir a Barcelona per participar fins avui en una iniciativa pionera que té per objectiu la promoció d'aquesta indústria fora de les Balears. La casa Batlló, dissenyada per Antoni Gaudí al passeig de Gràcia de Barcelona, es va omplir d'un públic especialitzat interessat a conèixer de primera mà els productes típics de l'arxipèlag.

La iniciativa fou presentada per l'escriptor Baltasar Porcel, qui incidí en la importància d'aquesta indústria agroalimentària en la configuració de la imatge i de la identitat pròpia de les Balears. «Sense aquests productes seríem com les Illes Caiman», afirmà l'escriptor, que criticà el model de turisme de masses per uniformador i apostà, com Sampol, per reforçar els elements diferenciadors, com els productes autòctons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris