algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Més de 700 persones assaboriren devers 11.000 calçots a l'Escola Nova

Els castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant encetaren la festa

Més de 700 persones de diferents indrets de Mallorca varen degustar ahir al voltant d'11.000 calçots en la ja tradicional calçotada que se celebra anualment al pati de l'escola nova de Porreres. El temps acompanyà i es varen poder torrar calçots i botifarres sense cap tipus de problema. Aquest acte es converteix en una festa, en un dinar de companyonia en el qual s'assaboreixen les tradicions catalanes.

La jornada va començar amb l'actuació dels Castellers de Mallorca i dels Al·lots de Llevant que coincidia amb l'inici de la seva temporada. Ambdues colles varen oferir un bon espectacle. Així començaren amb un pilar de 4 i després cada un va fer la seva actuació per acabar amb un pilar de 5 de comiat.

La calçotada està organitzada per diferents entitats de Porreres, com són l'agrupació cultural Apima Escola Nova, la Coral, Club de Bàsquet, el grup d'esplai, el grup Foganya i la penya barcelonista.

Devers migdia els organitzadors es posaren a torrar, «hem preparat una dotzena de calçots per cada persona. Els anam torrant i els emboliquem en un paper de diari perquè es conservin calents. També hem de dir que la salsa romesco que els acompanya és deliciosa. Després donam les botifarres catalanes que les va torrant cadascú. Hi ha vi, pa, aigua i com a dolç, ensaïmada de tallades», comentava Vicens Marí.

A l'acte assistiren el batle de Porreres, Joan Sastre, i els regidors del consistori. D'altra banda, convidat pel candidat a la batlia pel PSOE, Jaume Sorell, hi anà el president del Govern, Francesc Antich, el conseller de Turisme, Celestí Alomar i la secretària del PSOE a Mallorca, Francina Armengol. «Com que no coneixia la festa em feia ganes venir i també per donar suport al candidat», explicà Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris