algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Neix una nova colla gegantera per potenciar-ne la tradició popular

Els gegants estan inspirats en una rondalla de mossèn Alcover

C. VENY/ M.F. Manacor.
Un grup de 20 persones de Manacor ha creat una colla gegantera amb l'objectiu de fabricar una parella de gegants -home i dona- que surtin a ballar per les festes populars del municipi. Les figures han estat dissenyades per un artista manacorí i la seva realització ja ha començat.

Els promotors del projecte són Catalina Pou, que és la presidenta del grup, i els principals components d'aquest: Sebastiana Bonet, Mateu Vadell, Joan Sansó i Jaume Flaquer.

Aquesta idea va néixer fa un any amb la finalitat de «difondre la tradició popular gegantera a través dels balls durant les festes i no descartam donar forma a bèsties i a caparrots, elements que normalment acompanyen els gegants», explica la presidenta.

El físic del gegant s'inspira en la rondalla mallorquina recollida per mossèn Antoni M. Alcover que du com a títoEs gegant de s'Ermita, mentre que la indumentària que lluirà la parella de personatges es basa en els vestits que els pagesos de foravila lluïen durant el segle XVIII.

El gegant tindrà una alçada de 4'20 metres, mentre que la dona només en farà quatre. El material que s'emprarà per modelar-ne la cara serà fibra de vidre, mentre que els motlos són de fang.

La colla gegantera serà l'encarregada de pintar les cares i es construiran sengles estructures de fusta per a les figures. Una vegada acabat el gegant, el seu pes serà de 50 quilograms.

Membres de la colla asseguren que «ara per ara no hem rebut cap subvenció de l'Ajuntament de Manacor, però intentarem recaptar fons a través de festes i de torrades populars». A la colla li agradaria participar en les Fires i Festes de Primavera amb els Cossiers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris