muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern construirà dues noves plantes fotovoltaiques a Llubí i a Santa Margalida

Aquestes instal·lacions d'energia solar vendran la seva producció a la xarxa d'electricitat general

El consell d'administració de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), organisme dependent de la Conselleria de Medi Ambient, ha aprovat la construcció de dues noves plantes fotovoltaiques als municipis de Llubí i Santa Margalida. Aquestes instal·lacions d'energia solar s'uniran així a les que actualment estan en funcionament a Artà, Menorca i Eivissa, i a la que ja s'inaugurà el passat 29 de gener a sa Ràpita (Campos), sent la de major envergadura a les Balears. Les dues plantes de Llubí i Santa Margalida seran ben diferents pels dos models que especula l'Ibasan per a l'instal·lació fotovoltaica en funció del seu subministrament a la xarxa elèctrica general. Mentre que la de Llubí disposarà d'una potència de 85'6 quilovats, molt similar a la implantada a sa Ràpita, la de Santa Margalida disposarà només de 5 quilovats.

El gerent de l'Ibasan Joan M. Horrach, explica aquesta diferència assenyalant que «les instal·lacions solars petites, de cinc o menys quilovats, reben una subvenció important per a la venda de la seva energia a la xarxa elèctrica general, de manera que les plantes com la que farem a Santa Margalida resulten molt econòmiques». El preu de venda de l'energia d'aquestes petites plantes es de 0'4 euros per quilovat mentre que les de més capacitat tenen un preu estipulat de 0'2 euros.

L'Ibasan té previst que les dues noves plantes fotovoltaiques de Llubí i Santa Margalida s'instal·lin a les mateixes estacions depuradores d'ambdós municipis i que estan gestionades pel mateix Ibasan. El pressupost inicial per al projecte de l'estació fotovoltaica de Llubí és d'un milió d'euros mentre que la de Santa Margalida oscil·larà entre els 40 i els 50 mil euros de pressupost. El gerent de l'Ibasan ha informat respecte a aquest projectes «que la intenció del consell d'administració es posar en marxa el més prest possible la seva execució, un cop superat el tràmit de ser aprovades pel consell de Govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris