algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El CIM gastarà 3 milions enguany en l'ampliació del camí de Jesús

L'accés a Mercapalma es reformarà i es farà una rotonda a S'Aranjassa

El Consell de Mallorca té previst invertir més de tres milions d'euros enguany per fer possible l'ampliació del camí de Jesús. Aquest carrer, que comunica la via de cintura i el polígon de Son Valentí amb el centre de Palma, és una de les zones que pateix una gran intensitat de trànsit. El fet que presenti una calçada molt estreta provoca greus problemes de retencions sovint. Els tècnics del Consell estan redactant el projecte que preveurà l'eixamplament de la calçada amb un altre carril en cada sentit. Les obres afectaran el tram comprès entre el pont que travessa la Riera vora el cementeri fins quasi la fi del camí en la seva intersecció amb els carrers Anselm Turmeda i Andreu Torrens.

El director insular de carreteres, Gonzalo Aguiar, va exposar que el projecte es podrà envestir gràcies a l'acord que s'ha assolit amb l'Ajuntament de Palma. D'aquesta manera, Cort cedirà de manera totalment gratuïta els terrenys de la seva propietat dins de la zona de la falca verda per permetre eixamplar la calçada. Això sí, l'Ajuntament assumirà la instal·lació dels serveis urbanístics bàsics. Una vegada enllestides les obres, el Consell traspassarà al municipi la titularitat d'aquesta via. Aquesta no serà l'única actuació important que el Consell projecta per executar el 2003 per millorar els diferents accessos a Palma. Dues obres més que es troben en un procés de tramitació avançat són la reforma de la intersecció del Mercapalma i la construcció d'una rotonda a la carretera de s'Aranjassa al creuer del camí de la Síquia. En el primer cas s'està pendent de les expropiacions mentre que en el segon en un parell de mesos es contractarà l'obra. Tots dos projectes suposaran una inversió total superior als dos milions d'euros.

A la intersecció de Mercapalma el que es farà serà fer més ampla la calçada per fer possible l'habilitació de carrils d'incorporació i sortida segurs. Aquesta ampliació s'estendrà fins a la rotonda de davant el centre comercial del Coll d'en Rabassa a la qual també s'hi intervindrà de manera notable per ampliar la seva capacitat. Pel que fa a l'actuació de la carretera de s'Aranjassa es preveu construir una rotonda totalment nova al creuer amb el camí de la síquia. En aquests moments existeix una simple cruïlla de cessió de pas preferent que s'ha convertit en terriblement insegura per la quantitat de trànsit que registra. Per això serà necessari ampliar el pont que travessa el torrent en paral·lel a la carretera i eixamplar la calçada també de manera important en un tram.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris